Βρέθηκε ανάδοχος για το τέμενος στο Βοτανικό
Η επιτροπή διαγωνισμού του υπουργείου Υποδομών έκανε δεκτή την προσφορά που κατέθεσε κοινοπραξία εταιρειών για την κατασκευή τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού, κατά τη δεύτερη επανάληψη της δημοπρασίας του έργου.
Η επιτροπή διαγωνισμού του υπουργείου Υποδομών έκανε δεκτή την προσφορά που κατέθεσε κοινοπραξία εταιρειών για την κατασκευή τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού, κατά τη δεύτερη επανάληψη της δημοπρασίας του έργου.
Η κοινοπραξία εταιρειών αποτελείται από την J&P Αβαξ, ΤΕΡΝΑ Α.Ε., ΑΚΤΩΡ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 946.000 ευρώ, με τον ανάδοχο να προσφέρει έκπτωση 7%, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.
Στελέχη του υπουργείου Υποδομών εκτιμούν ότι οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν μετά από περίπου δύο μήνες, καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από την ανεξάρτητη Αρχή συμβάσεων και το ελεγκτικό συνέδριο.
Δεν αποκλείεται, ωστόσο, η ανέγερση του τεμένους να καθυστερήσει, δεδομένου ότι κάτοικοι του Βοτανικού έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί το έργο.
Η υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο στα τέλη Ιανουαρίου.
Το τέμενος θα κατασκευαστεί σε χώρο 17 στρεμμάτων στον Βοτανικό, στη θέση παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Ναυτικού. Θα έχει συνολική επιφάνεια 600 τμ, θα αποτελείται από δύο χώρους προσευχής και δεν θα διαθέτει μιναρέ.
Γύρω του, θα υπάρχει χώρος πρασίνου, καθώς και υποστηρικτικοί χώροι γραφείων και υγιεινής, ενώ στη χρήση γης στην περιοχή δεν προβλέπεται κατασκευή κατοικιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σιωπηλή επιδημία – Ο Έμπολα διαδιδόταν για μήνες χωρίς να γίνει αντιληπτός
- Μαδαγασκάρη και Γουινέα-Μπισάου υπέρ της μαροκινής θέσης για αυτόνομη Δυτική Σαχάρα
- Reuters: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ λέει ότι το εμπλουτισμένο ουράνιο πρέπει να μείνει στο Ιράν
- Εργατικό ατύχημα στα Γιαννιτσά: Τρεις τραυματίες μετά από κατάρρευση σκαλωσιάς
- Ντε Κολό: «Θα είναι η τελευταία μου σεζόν φέτος»
- Γουίλεμ Νταφόε: «Δεν με έχει ενοχλήσει που δεν έχω λάβει Όσκαρ»
- Επισιτισμός – Τουρισμός: 24ωρη απεργία στις 24 Ιουνίου από την ΠΟΕΕΤ – Τα αιτήματα
- Σύμβαση για την αποκατάσταση του Καθεδρικού Ναού Αρκαλοχωρίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442