Ξεκινούν οι διαδικασίες για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank
Την έναρξη των διαδικασιών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους περίπου 2 δις. ευρώ ανακοίνωσε επίσημα η Eurobank, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα γίνει μέσω διάθεση μετοχών στην αγορά ενώ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (που κατέχει σήμερα το 95,2% των μετοχών), θα εξετάσει το ενδεχόμενο ένας ή περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές να αποκτήσουν σημαντικό μερίδιο της τράπεζας.
Σημειώνεται ότι το τελικό ποσό της αύξησης θα καθοριστεί από τη Eurobank και το ΤΧΣ λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας, όπως αξιολογούνται από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Αν και στην ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά στο χρονοδιάγραμμα της αύξησης, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο το Μάρτιο του 2014, ενώ δεν αποκλείεται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Διεθνείς Συντονιστές της συναλλαγής είναι η Barclays η Deutsche Bank και η JP Morgan Securities.
Όπως αναφέρει η τράπεζα, «η προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου αποτελεί ένα βήμα προς την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης της Eurobank και ενισχύει τη δυνατότητα της τράπεζας να στηρίζει την ελληνική οικονομία».
Από την πλευρά της, η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τόνισε ότι «σε συνέχεια των προσπαθειών μας για τη σταθεροποίηση και ενίσχυση του τραπεζικού μας συστήματος, ανακοινώνουμε σήμερα την έναρξη των διαδικασιών για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας Eurobank, το οποίο θα επιτρέψει την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας και την ταχεία επιστροφή της στον ιδιωτικό τομέα. Το ΤΧΣ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε το εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία και να συμβάλει στην περαιτέρω ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας».
in.gr
- Αλ Χαμιντίγια: Κρητικοί και η διάλεκτός τους, επιβιώνουν στη Συρία 130 χρόνια μετά την μετανάστευσή τους
- Δεν είναι μόνο η γεύση: Οκτώ λόγοι για να το βάλουμε στο πιάτο μας
- 13η σύνταξη: Η τιμωρητική λογική μιας κατάργησης: «Δεν σας άρεσε; Σας την κόβουμε»
- Δύο μέτρα, δύο σταθμά: Σιγή ιχθύος από την ΕΕ για το Ισραήλ στη Μπιενάλε, «πρόστιμο» για τη Ρωσία
- Είναι το slow summer το μυστικό για καλύτερες διακοπές;
- Το Αιγαίο που πληγώναμε: Παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες καταγγέλλει το «Αρχιπέλαγος»
- Ο Γολγοθάς των γυναικών από την Ουγκάντα προς τη Μέση Ανατολή
- «Η κατάσταση μόνο θα χειροτερεύει» – Οι πυρκαγιές αναγκάζουν τους πυροσβέστες να κάνουν αδύνατες επιλογές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442