Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν επισήμως τις νιγηριανές ένοπλες οργανώσεις Μπόκο Χαράμ και Ανσάρου ως τρομοκρατικές οργανώσεις, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του, εκφράζοντας τη στήριξή του «στη μάχη της Νιγηρίας κατά της τρομοκρατίας».

Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν επισήμως τις νιγηριανές ένοπλες οργανώσεις Μπόκο Χαράμ και Ανσάρου ως τρομοκρατικές οργανώσεις, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

Οι δύο οργανώσεις είναι υπεύθυνες για τον θάνατο χιλιάδων ατόμων στη βορειοανατολική και κεντρική Νιγηρία, ενώ έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά ναών και τζαμιών, καθώς και επίθεση αυτοκτονίας κατά κτιρίου του ΟΗΕ στην Αμπούτζα το 2011, ανέφερε η ανακοίνωση.

«Με το να αποκόψουμε αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις από τους οικονομικούς θεσμούς των ΗΠΑ και να επιτρέψουμε στις τράπεζες να παγώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία που βρίσκονται στις ΗΠΑ, αυτοί οι χαρακτηρισμοί δείχνουν την έντονη στήριξή μας στη μάχη της Νιγηρίας κατά της τρομοκρατίας και στις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ασφαλείας στα βόρεια της χώρας» ανέφερε η σύμβουλος του Ομπάμα για θέματα ασφάλειας, Λίζα Μόνακο.

«Ενθαρρύνουμε τη Νιγηρία να ακολουθήσει μια συνολική αντιτρομοκρατική προσέγγιση που χρησιμοποιεί με τρόπο αποτελεσματικό εργαλεία επιβολής του νόμου, δημιουργεί οικονομικές ευκαιρίες, και διασφαλίζει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα προστατεύονται και να τηρούνται» τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr