Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ετοιμάζουμε τη βαλίτσα της κρουαζιέρας!

Ετοιμάζουμε τη βαλίτσα της κρουαζιέρας!

Η κρουαζιέρα είναι ένας τρόπος διακοπών που μπορεί να γίνει μια αξέχαστη εμπειρία, και το travelplan.gr είναι εκείνο που γνωρίζει τα μυστικά της καλύτερα από τον καθέναν. Το πόσο καλά θα περάσει κανείς σε μια κρουαζιέρα εξαρτάται από κάποιες πολύ μικρές λεπτομέρειες, όπως, π.χ., η βαλίτσα! Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές και ετοιμαστείτε για επιβίβαση! Ετοιμάστε […]

Η κρουαζιέρα είναι ένας τρόπος διακοπών που μπορεί να γίνει μια αξέχαστη εμπειρία, και το travelplan.gr είναι εκείνο που γνωρίζει τα μυστικά της καλύτερα από τον καθέναν. Το πόσο καλά θα περάσει κανείς σε μια κρουαζιέρα εξαρτάται από κάποιες πολύ μικρές λεπτομέρειες, όπως, π.χ., η βαλίτσα! Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές και ετοιμαστείτε για επιβίβαση!

Ετοιμάστε τη λίστα σας
Πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία της βαλίτσας για την κρουαζιέρα σας, πρέπει να λάβετε υπόψη κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες, ξεκινώντας από την πιο βασική, που είναι ο χώρος. Πρέπει, λοιπόν, να γνωρίζετε πως συνήθως ο χώρος της καμπίνας ενός κρουαζιερόπλοιου δεν είναι εξίσου ευρύς με αυτόν του δωματίου ενός ξενοδοχείου, κι ως εκ τούτου οι μεγάλες αποσκευές μπορεί να περιορίσουν την άνεσή σας. Γι’ αυτό μπορείτε να φροντίσετε να πάρετε μαζί σας μια μικρότερη βαλίτσα, που μπορεί να χωρέσει κάτω από τα κρεβάτια και φυλάσσεται πιο εύκολα. Και τα πράγματα; Εκεί χρειάζεται ο σωστός προγραμματισμός. Κάντε μια λίστα με τα απαραίτητα (ρούχα, αξεσουάρ κ.λπ.) και ακολουθήστε την χωρίς παρεκτροπές. Συνήθως το κλίμα στις κρουαζιέρες είναι πιο χαλαρό, οπότε καλό θα ήταν να δείξετε λίγη σύνεση στα ρούχα που θα πάρετε μαζί σας. Επίσης, καλό είναι να γνωρίζετε ότι τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια μπορούν να συγκριθούν με τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, κάτι που σημαίνει πως, αν τυχόν ξεχάσετε κάτι, δεν πρέπει να ανησυχείτε, αφού θα το βρείτε στο πλοίο.

Έξυπνες επιλογές
Και φθάνουμε τώρα στο θέμα τού τι πρέπει να περιέχει η περιβόητη λίστα. Εάν η κρουαζιέρα έχει στο πρόγραμμά της στάσεις σε αιγαιοπελαγίτικα και τροπικά νησιά, αλλά και εάν λατρεύετε τις πισίνες, τότε σας προτείνουμε να πάρετε μαζί σας αρκετά μαγιό. Όσο κι αν έχει εξελιχθεί η τεχνολογία των υλικών, η υγρασία των ωκεανών κάνει το στέγνωμα των ρούχων μια δύσκολη υπόθεση. Δεδομένου ότι τις περισσότερες ώρες κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας θα τις περάσετε είτε στις διάφορες εκδρομές είτε στους εξωτερικούς χώρους του καραβιού, πρέπει να φροντίσετε για τη σωστή προστασία σας από τον ήλιο με καπέλα, γυαλιά ηλίου κ.λπ., αλλά και από τους ανέμους (μεσοπέλαγα είναι ένα συχνό φαινόμενο) με κάποιο αντιανεμικό. Τέλος, τα παπούτσια που θα επιλέξετε πρέπει να είναι απόλυτα άνετα τόσο για τις δραστηριότητές σας εντός του πλοίου όσο και για τις επισκέψεις σας στα διάφορα λιμάνια και τις εκδρομές.

Ψυχαγωγία εν πλω
Οι διακοπές σε ένα κρουαζιερόπλοιο αποτελούν την ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν την ολιγοήμερη αποτοξίνωση από την τεχνολογία, το Internet και τα e-mails. Φυσικά και μπορείτε να πάρετε μαζί σας το laptop ή το tablet σας, ωστόσο η πρόσβαση στο διαδίκτυο στο μέσο του ωκεανού δεν είναι και η πιο εύκολη λύση. Εμείς πάλι σας προτείνουμε να φροντίσετε για τις πιο παραδοσιακές μεθόδους ψυχαγωγίας, όπως μερικά καλά βιβλία της επιλογής σας ή μια τράπουλα για τη διασκέδαση ολόκληρης της παρέας. Φυσικά, οι περισσότερες εταιρείες φροντίζουν να δημιουργήσουν για εσάς ένα πληρέστατο πρόγραμμα ψυχαγωγίας και δραστηριοτήτων, οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείτε ιδιαίτερα για το κομμάτι αυτό.

Προετοιμαστείτε σωστά
Καθώς υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων για τους οποίους το ταξίδι στη θάλασσα δεν είναι πάντοτε η απλούστερη διαδικασία, καλό θα ήταν να έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα και για την περίπτωση της ναυτίας. Οι δραμαμίνες είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές φαρμακευτικό σκεύασμα, που βοηθά στην καταπολέμηση της ναυτίας. Πρέπει απλώς να γνωρίζετε πως καλό θα ήταν να αξιοποιείτε τις ιδιότητές του το βράδυ, αφού συνήθως φέρνει υπνηλία. Μια ακόμη λύση κατά της ναυτίας, που προέρχεται από τους ναυτικούς της αρχαίας Κίνας, είναι το τζίντζερ. Ελάχιστη σκόνη τζίντζερ σε βραστό νερό μπορεί να κάνει θαύματα.

Last but not least
Οι καταδύσεις αποτελούν μια αρκετά δημοφιλή δραστηριότητα κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας. Εάν, λοιπόν, δε θέλετε να χάσετε το μοναδικό θέαμα ενός πολύχρωμου τροπικού βυθού ή ενός εντυπωσιακού κοραλλιογενούς υφάλου, τότε πρέπει οπωσδήποτε να έχετε προμηθευτεί τη δική σας μάσκα για τις καταδύσεις, ώστε να μην έχετε διάφορες ανεπιθύμητες επιπλοκές στη μοναδική αυτήν εμπειρία.

*O CEO, κ. Γιώργος Δασκαλάκης, και η ομάδα του travelplan.gr σάς εύχονται καλά ταξίδια!

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024