Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργή της οικογένειας Φύσσα για αφίσα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

Οργή της οικογένειας Φύσσα για αφίσα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

Συζητήσεις αλλά και την άμεση αντίδραση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, προκάλεσε αφίσα που κυκλοφόρησε η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, και στην οποία υπάρχει η φωτογραφία του Π.Φύσσα δίπλα στις φωτογραφίες των Γρηγόρη Λαμπράκη, Σωτήρη Πέτρουλα και Νίκου Τεμπονέρα.

Συζητήσεις αλλά και την άμεση αντίδραση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, προκάλεσε η αφίσα της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στην αφίσα υπάρχει η φωτογραφία του Π.Φύσσα δίπλα στις φωτογραφίες των Γρηγόρη Λαμπράκη, Σωτήρη Πέτρουλα και Νίκου Τεμπονέρα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Γιώργος Μαραγκός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, καταδίκασε την κίνηση αυτή και έκανε λόγο για «προσπάθεια καπηλείας» του θανάτου του αδικοχαμένου νέου.

«Μας δημιούργησε έκπληξη, οργή και αγανάκτηση. Δεν τους ανήκει ο Φύσσας να τον βγάλουν στις αφίσες τις κομματικές τους. Δεν ήταν στο χώρο τους, πολύ περισσότερο που ήταν βαθιά αντιμνημονιακός» δήλωσε ο κ. Μαραγκός εκ μέρους της οικογένειας.

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι ο Π.Φύσσας είναι σύμβολο του αγώνα για τη Δημοκρατία και «τα σύμβολα ανήκουν σε όλο το λαό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

«Στις 10 Γενάρη του 1991 (δυο μέρες μετά την δολοφονία Τεμπονέρα) σείονταν η Ελλάδα σε δρόμους και πλατείες με το σύνθημα ‘Ζει , ζει ο Τεμπονέρας ζει με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγεί’.
Από τότε το σύνθημα αυτό ακολουθούσε κάθε πορεία της νεολαίας στις διεκδικήσεις της για ένα καλύτερο αύριο. Η Νέα Γενιά αυθόρμητα δημιουργεί σύμβολα, τα οποία την οδηγούν. Σύμβολα που οι αξίες, οι αρχές, ο τρόπος της ζωής τους και εν τέλει ο τρόπος που φεύγουν απ αυτήν εμπνέει και οδηγεί.

» Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ φέτος προς τιμήν της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την οποία οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της Χούντας κατέπνιξαν την 17η Νοέμβρη 1973, εξέδωσε μια ηλεκτρονική αφίσα με ανθρώπους-σύμβολα που συνέδεσαν τη ζωή τους με τη Δημοκρατία, την Ειρήνη, την Ελευθερία.
Για εμάς ο Παύλος Φύσσας έγινε σύμβολο με τη ζωή του, τα τραγούδια του, την υπερηφάνειά του. Μια μέρα μετά τη δολοφονία του, οι δρόμοι και οι πλατείες σείονταν ξανά: ‘Ο Παύλος ζει, κάτω οι ναζί’.

»Αυτός ο Παύλος, που με το αίμα του ένωσε ξανά όλους τους Έλληνες απέναντι στο νεοναζισμό είναι ο Πέτρουλας της δικής μας γενιάς. Γι’ αυτό και η παρουσία του στην αφίσα μας, δίπλα στο Λαμπράκη, τον Πέτρουλα, τον Τεμπονέρα. Για να τιμήσουμε και όχι να οικειοποιηθούμε, για να θυμόμαστε και όχι να ξεχάσουμε, για να δείξουμε σε όλους ότι ο Φύσσας έφυγε από χέρι φασίστα, όπως ο Λαμπράκης, ο Πέτρουλας και ο Τεμπονέρας.

»Σε όσους, κακόπιστα, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα γύρω από την αφίσα, επισημαίνουμε ότι το μήνυμα είναι ισχυρό και σαφές: Ο Λαμπράκης, ο Πέτρουλας, ο Τεμπονέρας και ο Φύσσας είναι σύμβολα μόνιμου αγώνα για την Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Εθνική Υπερηφάνεια.
Και αυτά τα σύμβολα ανήκουν σε όλο το λαό».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας δήλωσε ότι η θυσία ενός ανθρώπου και ο θάνατός του, που δεν έγινε με τρόπο τυχαίο, συνδυάζεται με το Πολυτεχνείο με την έννοια ότι είναι και αυτός ο αγώνας ένας αγώνας ενάντια στον φασισμό. Ωστόσο, δεν έκρυψε ότι και ο ίδιος έχει ενστάσεις για την αφίσα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024