Αρχίζουν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με την εκπαιδευτική κοινότητα σε αναβρασμό αρχίζουν την Πέμπτη οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Διοικητικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί και πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν προγραμματίσει στις 12:00 την Πέμπτη συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή. Η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το μεσημέρι.
Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με την εκπαιδευτική κοινότητα σε αναβρασμό αρχίζουν την Πέμπτη οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Οι πύλες του ιδρύματος θα ανοίγουν όπως κάθε χρόνο το πρωί και θα κλείνουν το βράδυ, ενώ την περιφρούρηση του κτιρίου θα αναλάβουν φοιτητές και καθηγητές.
Η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το μεσημέρι. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 15:00.
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 καλεί τα μέλη του, τους εργαζόμενους και τη νεολαία στις εκδηλώσεις που διοργανώνει στο πλαίσιο του εορτασμού.
Μεταξύ άλλων, στην αίθουσα Γκίνη στο ιστορικό κτίριο της Πατησίων θα παρουσιαστεί έκθεση ντοκουμέντων και θα προβληθεί η ταινία «Εδώ Πολυτεχνείο».
«Σήμερα, 40 χρόνια μετά την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο, τα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού μας, τότε, για: “Ψωμί -Παιδεία -Ελευθερία”, αποκτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από τη γενικευμένη οικονομική κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται, δίνοντας σύγχρονα νοήματα στους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο, για την αντιμετώπιση και ανατροπή της πολιτικής κάθε ξένου και ντόπιου κέντρου εξουσίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδέσμου.
Αύριο, Πέμπτη, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πολυτεχνείου, οι εκπαιδευτικοί, οι σχολικοί φύλακες και οι πρώην εργαζόμενοι τη ΕΡΤ έχουν προγραμματίσει στις 12:00 το μεσημέρι συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.
Στις 19:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί στο Πολυτεχνείο συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, την οποία διοργανώνουν από κοινού οι απεργοί και του ΕΜΠ και οι πρώην εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ.
Σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου, η γιορτή του Πολυτεχνείου στα σχολεία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, ενώ δεν θα γίνουν μαθήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κούβα: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν δίωξη του πρώην προέδρου Ραούλ Κάστρο – Τραμπ: Η σύλληψη Μαδούρο ήταν μήνυμα
- Έμπολα: Πόσο υψηλός είναι ο κίνδυνος μόλυνσης στην Ευρώπη
- Ο Ralph Lauren και το Americana λουκ: 60 χρόνια μόδας – Από το σκοτεινό Μπρονξ στην κορυφή του κόσμου
- Ελληνιάδης για Κάρεϊ Σκάρι: «Ήταν ταλεντάρα, αλλά έμπλεξε από μικρός με διάφορα πράγματα…»
- «Το Ιράν ή θα υπογράψει ή θα πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά» – Ο Τραμπ επανέρχεται με απειλές
- Πέντε ιρανικές και μία ταινία από την Παλαιστίνη στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ
