Την δική του εξήγηση για την απογοητευτική βραδιά που είχε η ομάδα του στο «Γ. Καραϊσκάκης» προχθές κατά του Ολυμπιακού δίνει με δηλώσεις του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Χουμπ Στέφενς.

Ο Ολλανδός τεχνικός μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ αναφέρεται στο συγκεκριμένο αγώνα αγώνα αλλά και την συνέχεια της ομάδας του στην φετινή σεζόν και βάζει την δική του σκέψη σαν οδηγό για την συνέχεια:

«Η ομάδα από το καλοκαίρι έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά και νομίζω ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι το ποιοτικό μας επίπεδο έχει ανέβει πολύ, τόσο με τους παίκτες που ήρθαν, όσο και με την μεγάλη προσπάθεια των παιδιών καθημερινά. Δεν πρέπει λοιπόν να ακυρώσουμε τα βήματα που έγιναν προς τα μπρος. Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε ότι σε ένα κρίσιμο σημείο έγινε κι ένα βήμα προς τα πίσω και μάλιστα σ΄ένα ματς που όλοι θέλαμε να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο», είπε αρχικά στις εκτενείς τοποθετήσεις του και συνέχισε:

«Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν παίξαμε σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που έχουμε ως ομάδα. Στην οργάνωση και την αμυντική μας τακτική ήμασταν υποφερτοί μέχρι να δεχτούμε το πρώτο, ίσως και το δεύτερο γκολ. Το πρόβλημά μας ήταν ότι είχαμε κακές επιλογές στην επίθεση, δεν γίναμε απειλητικοί, δεν δημιουργήσαμε προϋποθέσεις. Μέχρι σήμερα αν κάτι έχουμε σε όλα τα ματς, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι πολλές τελικές προσπάθειες, όρεξη στην επίθεση, πίεση στην αντίπαλη περιοχή. Αυτό δεν μας βγήκε σε κανένα σημείο και φυσικά όταν το ματς γίνεται 2-0, εγώ δεν είμαι ένας προπονητής που θα κοιτάξω να περιορίσω την έκταση της ήττας, αλλά θα τα παίξω όλα για όλα για τις πιθανότητες ανατροπής .Ούτε τότε όμως, μπορέσαμε να αλλάξουμε την εικόνα μας και απλά δώσαμε στον Ολυμπιακό χώρο να δείξει αυτός την ποιότητά του. Μετά το 60΄ ήταν ένα άλλο ματς»..

Για την τροχιά της ομάδας και το μέλλον της είπε: «Απαγορεύεται ένα μόνο ματς στη σεζόν να αλλάξει την τροχιά μιας ομάδας. Και δεν μιλάω μόνο για μεγάλες ήττες, αλλά και για μεγάλες νίκες. Υπάρχει ένα σχέδιο γι’ αυτή την ομάδα, υπάρχουν δεδομένες ικανότητες στους ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς δεν τους έχω αυτές τις μέρες όλους μαζεμένους, αλλά από την επόμενη εβδομάδα έχουμε να συζητήσουμε πρώτα κάποια πράγματα και στη συνέχεια να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά. Η χρονιά έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμη κι όπως σήμερα ο κόσμος είναι απογοητευμένος από μας, είναι στο χέρι μας να τον κάνουμε περήφανο στη συνέχεια. Είναι απολύτως στο χέρι μας».

Κατά την επιστροφή της ομάδας από την Αθήνα, συνάντησε την αντίδραση των οπαδών, που εκδήλωσαν την απογοήτευσή τους και την ανησυχία για την πορεία που έχει πάρει η ομάδα και για την κακή εικόνα στο ντέρμπι. Εχει ενδιαφέρον η άποψή του:

«Ακόμη κι αυτό το γεγονός, αυτή η αντίδραση, έκανε τους ποδοσφαιριστές να αντιληφθούν πολύ καλά τι θέλει ο κόσμος από μας. Δεν μας ρώτησε κανείς γιατί δεν κερδίσαμε, αλλά γιατί δεν παλέψαμε. Είμαι πεπεισμένος ότι θα μας βοηθήσει. Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι κι εμείς είμαστε ΠΑΟΚ, όπως τον αντιλαμβάνονται. Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι μέχρι το τέλος της σεζόν ως ομάδα θα έχουμε το πρόσωπο που θα αποδέχονται και θα χαίρονται οι φίλαθλοί μας. Όλοι μαζί θα συνθέτουμε την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ελπίζω ακόμη κι αν τους απογοητεύσαμε, να είναι δίπλα μας στο επόμενο ματς για να δώσουν την ευκαιρία στην ομάδα να τους δείξει ότι πραγματικά το προηγούμενο ματς ήταν η χειρότερή μας βραδιά στο χειρότερο σημείο και να τους ανταμείψουμε με εμφανίσεις ανάλογες της ποιότητάς μας ως ομάδα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ