Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Χίλαρι Γέγκο νικητής στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

O Χίλαρι Γέγκο νικητής στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο Κενυάτης Χίλαρι Γέγκο ήταν ο νικητής στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, με τον Αφρικανό δρομέα να καλύπτει την απόσταση της διαδρομής σε 2 ώρες 13 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα, χρόνος που αποτελεί την κορυφαία ατομική επίδοση του αθλητή. Πρώτος Έλληνας, που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης με 2:23.59. Πλημμύρισαν οι δρόμοι της πόλης από μικρούς και μεγάλους μαραθωνοδρόμους...

Ο Κενυάτης Χίλαρι Γέγκο ήταν ο νικητής στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, με τον Αφρικανό δρομέα να καλύπτει την απόσταση της διαδρομής σε 2 ώρες 13 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα, χρόνος που αποτελεί την κορυφαία ατομική επίδοση του αθλητή.

«Η Αθήνα είναι η τυχερή μου πόλη», τόνισε ο νικητής μετά τον τερματισμό του.

Τον Γέγκο ακολούθησαν οι συμπατριώτες του Κιμέλι Νίξον (2ος) και Ντέιβιντ Ρούτοχ (3ος).

Πρώτος Έλληνας αθλητής που ολοκλήρωσε την προσπάθειά του τερματίζοντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης, με χρόνο 2:23΄.59΄΄.

Δεύτερος ήταν ο Κώστας Πούλιος και τρίτος ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος.

«Ρίσκαρα λίγο παραπάνω στην αρχή με αποτέλεσμα να κουραστώ. Πάλεψα πολύ και δικαιώθηκα», υποστήριξε ο Χιώτης ο οποίος τερμάτισε πρώτος.

Στις γυναίκες πρώτη πέρασε από το σημείο του τερματισμού η Κενυάτισσα Ρότιτς με χρόνο 2:41.40. Στη δεύτερη θέση ήταν η Ουκρανή Σβιτλάνα Στάνκο. Πρώτη Ελληνίδα ήταν η Μάγδα Γαζέα με χρόνο 2.46.03.

Σε εξέλιξη είναι ο τερματισμός και των υπολοίπων δρομέων. Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι δήλωσαν συμμετοχή στην κλασική διαδρομή της διοργάνωσης και ξεκίνησαν το πρωί από τον Μαραθώνα για να τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων

Παράλληλα με την εκκίνηση στον Κλασικό Μαραθώνιο, δόθηκε και εκείνη των 10.000 μέτρων από τη Λεωφόρο Αμαλίας. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, έδωσε το έναυσμα στους δρομείς, μεταξύ των οποίων βρέθηκαν γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ζωής προς όλο τον πλανήτη.

Ο Σεργκέι Μπούμπκα που βρίσκεται στην Ελλάδα προσκεκλημένος του ΣΕΓΑΣ δήλωσε ενθουσιασμένος από τη «ζωντανή ατμόσφαιρα σε έναν σπουδαίο αγώνα». Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν του επί κοντώ και αντιπρόεδρος της ΔΟΕ υποδέχθηκε τους νικητές στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η Αναστασία Καρακατσάνη ήταν η Ελληνίδα, που τερμάτισε πρώτη στα 10χλμ, όπου πρώτευσε ο Ρώσος, Ιαντγκαρόφ Ισταντέρ. Δεύτερος στους άνδρες τερμάτισε ο Κώστας Δρόσος.

Η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων

Στα 5χλμ. νικητής ήταν ο Κώστας Νακόπουλος. Στο ίδιο αγώνισμα, στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Κατερίνα Μπερδούση.

Σημειώνεται ότι οι δρομείς που έλαβαν μέρος στον αγώνα των 5 χλμ. έφτασαν τους 8.000, και περίπου αντίστοιχοι δήλωσαν συμμετοχή σε εκείνον των 10 χλμ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024