Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ΑΑ υποβάθμισε τη Γαλλία η S&P, με σταθερές προοπτικές

Σε ΑΑ υποβάθμισε τη Γαλλία η S&P, με σταθερές προοπτικές

Ο οίκος αξιολόγησης S&P υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα τη γαλλική πιστοληπτική ικανότητα σε ΑΑ με σταθερές προοπτικές. Ο οίκος αιτιολογεί την κίνησή του με το σκεπτικό πως οι πρόσφατες δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και οι επεμβάσεις στους τομείς των αγαθών, των υπηρεσιών και το εργασιακό τοπίο δεν βελτιώνουν τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, ενώ η υψηλή ανεργία μειώνει την στήριξη των πολιτών σε νέα μέτρα δομικών και δημοσιονομικών αλλαγών.

Ο οίκος αξιολόγησης S&P υποβάθμισε τη γαλλική πιστοληπτική ικανότητα σε ΑΑ με σταθερές προοπτικές το πρωί της Παρασκευής. Η αξιολόγηση του Παρισιού από την S&P βρισκόταν στο ΑΑ+ με αρνητικές προοπτικές.

Ο οίκος αιτιολογεί την κίνησή του με το σκεπτικό πως οι πρόσφατες δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και οι επεμβάσεις στους τομείς των αγαθών, των υπηρεσιών και το εργασιακό τοπίο δεν βελτιώνουν τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, ενώ η υψηλή ανεργία μειώνει την στήριξη των πολιτών σε νέα μέτρα δομικών και δημοσιονομικών αλλαγών.

«Θεωρούμε επίσης πως η αδύναμη ανάπτυξη περιορίζει την ικανότητα του γαλλικού κράτους να προωθήσει τη δημοσιονομική εξυγίανση» αναφέρει επίσης η S&P στην αιτιολόγηση της υποβάθμισης.

Με το ΑΑ, το Παρίσι παραμένει στην περιοχή της υψηλής διαβάθμισης. Οι σταθερές προοπτικές της αξιολόγησης σημαίνουν ότι η Γαλλία δεν απειλείται άμεσα με νέα υποβάθμιση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024