Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σαμαράς: Απαντάμε στις «μομφές» και προχωράμε

Σαμαράς: Απαντάμε στις «μομφές» και προχωράμε

Απάντηση στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς. «Εμείς απαντάμε στις "μομφές" και προχωράμε. Η δημοκρατία δεν φοβάται την αλήθεια και δεν φοβάται τις "μομφές" από τα υπολείμματα του παρελθόντος» είπε ο πρωθυπουργός, ενώ απαντώντας εμμέσως στην κριτική για την επέμβαση στην ΕΡΤ δήλωσε ότι για κάποιους «είναι "μομφή" να αποκαθιστάς τη νομιμότητα. Είναι "μομφή" να αντιστέκεσαι στις ακρότητες και τις παρανομίες».

Απάντηση στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς. «Εμείς απαντάμε στις «μομφές» και προχωράμε. Η δημοκρατία δεν φοβάται την αλήθεια και δεν φοβάται τις «μομφές» από τα υπολείμματα του παρελθόντος» είπε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας το βράδυ τη Πέμπτης στο σύλλογο αποφοίτων του Harvard, ο κ. Σαμαράς μίλησε για την ανάγκη να φτάσει η χώρας σε προ της κρίσης επίπεδα ευημερίας το συντομότερο (τα επόμενα χρόνια, είπε), αλλά σε ένα «υπόβαθρο ανταγωνιστικότητας, που δεν είχαμε ποτέ ως τώρα».

«Αυτό ίσως ακούγεται «αδιανόητο» για κάποιους. Είναι αυτό ακριβώς που επιλέξαμε και θα πετύχουμε. […] Αυτό το άλμα προς τα μπρος κάποιοι δεν το θέλουν. Κάποιοι προσπαθούν να το εμποδίσουν» δήλωσε ο κ. Σαμαράς και σχολιάζοντας εμμέσως την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ και στην κριτική για την επέμβαση στην ΕΡΤ συμπλήρωσε:

«Για κάποιους είναι «μομφή» να πιστεύεις στην Ελλάδα. Είναι «μομφή» να πιστεύεις σε πρωτογενή πλεονάσματα. Είναι «μομφή» να δημιουργείς πρωτογενή πλεονάσματα, για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι «μομφή» να περνάς από την ύφεση στην ανάκαμψη, για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια. Είναι «μομφή» να πιστεύεις στη νομιμότητα. Είναι «μομφή» να αποκαθιστάς τη νομιμότητα. Είναι «μομφή» να αντιστέκεσαι στις ακρότητες και τις παρανομίες.

»Εμείς απαντάμε στις «μομφές» και προχωράμε. Η δημοκρατία δεν φοβάται την αλήθεια και δεν φοβάται τις «μομφές» από τα υπολείμματα του παρελθόντος. Επειδή εφαρμόστηκε ο νόμος και αποδίδεται στον Ελληνικό λαό ένα δημόσιο κτίριο. Περάσαμε πολλά δύσκολα και πολύ πιο δύσκολα. Ο λαός απαιτεί να προχωρήσουμε. Ο λαός απαιτεί να κάνουμε περισσότερα και ταχύτερα. Ο λαός απαιτεί να μην κάνουμε πίσω. Και δεν θα κάνουμε πίσω».

Τέσσερα «βήματα εξόδου από την κρίση»

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα βήματα για την έξοδο από την κρίση λέγοντας:

«Το πρώτο και το πιο κρίσιμο βήμα το ολοκληρώνουμε. Δεν δανειζόμαστε πια, το πρωτογενές πλεόνασμα μας απαλλάσσει από την ανάγκη να δανειζόμαστε για τρέχοντα. Το πέτυχε με το αίμα του ο ελληνικός λαός.

»Το επόμενο βήμα είναι η ανάκαμψη, να μπούμε στην ελπιδοφόρα αριθμητική των νέων θέσεων εργασίας που θα ενισχύσει και την κοινωνική συνοχή. Θα ξεκινήσει από την επόμενη χρονιά.

»Το τρίτο βήμα είναι η έξοδος στις αγορές και αυτό δεν είναι μακριά, κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίσει το 2014» είπε ο πρωθυπουργός και ως ενδεικτικό παράδειγμα έφερε την μείωση των spread.

«Το τελευταίο βήμα είναι όταν θα έχουμε πετύχει ανάπτυξη να έχουμε και περίσσευμα για να μειώνουμε το χρέος της χώρας και να διασφαλίσουμε μακροπρόθεσμα την κοινωνική συνοχή. Αυτό θα είναι το βήμα για την οριστική απελευθέρωση από τα δεσμά των μνημονίων» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε πέντε πράγματα: την φοροδιαφυγή, τους υψηλούς και άδικους φόρους, την ανομία, την γραφειοκρατία, την δημόσια σπατάλη» και μίλησε για ανάγκη να ξεπεραστεί η έννοια του πολιτικού κόστους.

«Είναι εύκολο να λέμε ότι την Ελλάδα την χαντάκωσε η λογική του πολιτικού κόστους. Το δύσκολο είναι στις κρίσιμες στιγμές να παίρνεις τις αποφάσεις παραβλέποντας το πολιτικό κόστος. Είναι εύκολο να λέμε ότι στο παρελθόν έλειπε η πολιτική βούληση, το δύσκολο είναι να δείχνεις ότι έχεις την πολιτική βούληση στην πράξη. Το δύσκολο είναι να δίνεις στον πολίτη την αίσθηση ασφάλειας, να δώσεις ελπίδα στον κόσμο, να πείσεις ότι κάτι αλλάζει και ό,τι δεν έγινε ως τώρα, μπορεί να γίνει στο εξής» δήλωσε.

«Πιστεύω ότι μέσα από την σημερινή απροσδόκητα βαθιά και τρομακτικά επώδυνη κρίση οφείλουμε να βρούμε τη δύναμη για το άλμα προς τα εμπρός, να γίνουμε μία χώρα φυσιολογική που λειτουργούν οι νόμοι και τηρείται η νομιμότητα, να κατανοήσουμε ότι δεν μπορούμε να δανειζόμαστε και να συντηρούμε μία ευημερία με δανεικά στερώντας την από την επόμενη γενιά» ανέφερε ο πρωθυπουργός και κατέληξε ότι όποιος κοροϊδεύει τον λαό θα του γυρίσει την πλάτη, όποιος χαϊδεύει ακραίους η κοινωνία θα τον απομονώσει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024