Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απαγορευτικό βάζει η Βενετία στα μεγάλα κρουαζιερόπλοια

Απαγορευτικό βάζει η Βενετία στα μεγάλα κρουαζιερόπλοια

Εγκρίθηκε το σχέδιο για μόνιμο απαγορευτικό στα μεγάλα κρουαζιερόπλοια στο κέντρο της Βενετίας, με εκτροπή των δρομολογίων σε άλλο σημείο και κατασκευή νέου καναλιού στα δυτικά. Ο δήμαρχος της πόλης πανηγύρισε «την αντιστροφή της τάσης για γιγαντισμό στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας». Το κίνημα πολιτών που ξεκίνησε την πρωτοβουλία μιλά για μία πρώτη νίκη, αλλά προαναγγέλλει πως τώρα θα επικεντρωθεί στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του νέου καναλιού.

Εγκρίθηκε το σχέδιο για μόνιμο απαγορευτικό στα μεγάλα κρουαζιερόπλοια στο κέντρο της Βενετίας, με εκτροπή των δρομολογίων σε άλλο σημείο και κατασκευή νέου καναλιού στα δυτικά. Η αρμόδια επιτροπή έδωσε, μετά από συνάντηση με τον ιταλό πρωθυπουργό, το πράσινο φως για την κατασκευή του νέου καναλιού και ο δήμαρχος της πόλης πανηγύρισε «την αντιστροφή της τάσης για γιγαντισμό στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας».

Το κίνημα πολιτών που ξεκίνησε την πρωτοβουλία μιλά για μία πρώτη νίκη, αλλά προαναγγέλλει πως τώρα θα επικεντρωθεί στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του νέου καναλιού. Το ζήτημα είχε ανακινηθεί μετά το ναυάγιο του Costa Concordia.

Η επιτροπή που θα έπαιρνε τις αποφάσεις απαρτιζόταν από υπουργούς και τοπικούς αξιωματούχους. Μετά τη συνάντηση υπό τον Ενρίκο Λέτα, η επιτροπή ενέκρινε την κατασκευή του νέου καναλιού στα δυτικά, με το οποίο τα πλοία θα αποφεύγουν το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η κατασκευή του νέου καναλιού, που θα λειτουργεί ως «πίσω είσοδος» της πόλης, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια. Παρά την ικανοποίηση που προκάλεσε η απόφαση για εκτροπή των δρομολογίων στην πρωτοβουλία πολιτών που είχε κινήσει το ζήτημα, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου θα αποτελέσουν το νέο σημείο σύγκρουσης.

Η απόφαση βρήκε θερμή υποδοχή στις τοπικές αρχές. Ο δήμαρχος Τζιόρτζιο Ορσόνι είπε πως με αυτήν «επιτέλους αντιστρέφεται τάση για γιγαντισμό στη λιμνοθάλασσα». «Φτάνει με τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια στα δύο βήματα από την πλατεία του Αγίου Μάρκου, μπαίνουν όρια» είπε ο Ορσόνι.

Από τον Ιανουάριο και μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, ο αριθμός των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στη Βενετία θα μειωθεί κατά 20% και των μικρότερων πλοίων κατά ένα τέταρτο. Από την 1η Νοεμβρίου του 2014, όλα τα πλοία άνω των 96.000 τόνων θα απαγορευτούν.

Μέσα στα τελευταία 15 χρόνια, η πόλη της Βενετίας με το εντυπωσιακό ιστορικό της κέντρο είχε γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς προορισμούς κρουαζιερόπλοιων ανά την υφήλιο -την καλοκαιρινή σεζόν, έφταναν μέχρι και εννέα κρουαζιερόπλοια κάθε ημέρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024