Πυρ αάνοιξε ένοπλος μέσα σε εμπορικό κέντρο στο βόρειο Νιου Τζέρσει το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα). Αμέσως το εμπορικό κέντρο εκκενώθηκε από εργαζόμενους και πελάτες.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε αφότου ακούστηκαν οι πυροβολισμοί στο Γουεστφάιλντ Γκάρντεν Στέιτ Πλάζα Μολ στο Παραμούς, δήλωσε η Τζέιν Μπαράτα επικεφαλής της Κομητείας Μπέργκεν.

«Πολλοί πυροβολισμοί ακούστηκαν. Πιστεύουμε ότι είναι ένας ένοπλος. Το εμπορικό κέντρο έχει εκκενωθεί », είπε η Μπαράτα, προσθέτοντας ότι η ειδική ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων SWAP και πολλές μονάδες της αστυνομίας είναι στην περιοχή και επιχειρούν να εντοπίσουν τον ένοπλο. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN ο ένοπλος έκανε χρήση πυροβόλου όπλου και πυροβόλησε σε κάμερες ασφαλείας μέσα στο εμπορικό κέντρο

Ο Τζόναθαν Αστάσιο, αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος ήταν μέσα στο εμπορικό κέντρο, δήλωσε στο CNN ότι αρχικά άκουσε πολλούς πυροβολισμούς « Ακούσαμε δύο δυνατούς κρότους … Τότε ακούσαμε δύο πυροβολισμούς και είδα ανθρώπους να τρέχουν … Μετά από αυτό δεν υπήρξαν περισσότεροι πυροβολισμοί» ανέφερε.

Τελικά, αρκετή ώρα αργότερα, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι βρέθηκε η σορός του δράστη. Κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε.

Το εμπορικό κέντρο έκλεισε περίπου στις 21:30 (τοπική ώρα).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό