Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξηγήσεις για την κατασκοπεία ζήτησε η Γερμανία από τον Βρετανό πρεσβευτή

Εξηγήσεις για την κατασκοπεία ζήτησε η Γερμανία από τον Βρετανό πρεσβευτή

Στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε για εξηγήσεις ο πρεσβευτής της Βρετανίας στο Βερολίνο Σάιμον Μακντόναλντ στη σκιά του δημοσιεύματος του Independent κατά το οποίο η Βρετανία λειτουργούσε ένα μυστικό κέντρο κατασκοπείας στο Βερολίνο, χρησιμοποιώντας προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό εγκατεστημένο στην οροφή της βρετανικής πρεσβείας για να υποκλέπτει επικοινωνίες.

Στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε για εξηγήσεις ο πρεσβευτής της Βρετανίας στο Βερολίνο Σάιμον Μακντόναλντ στη σκιά του δημοσιεύματος του Independentκατά το οποίο η Βρετανία λειτουργούσε ένα μυστικό κέντρο κατασκοπείας στο Βερολίνο, χρησιμοποιώντας προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό εγκατεστημένο στην οροφή της βρετανικής πρεσβείας για να υποκλέπτει επικοινωνίες.

«Κατόπιν πρωτοβουλίας του υπουργού Εξωτερικών [της Γερμανίας, Γκίντο] Βεστερβέλε, ζητήθηκε από τον Βρετανό πρεσβευτή να προσέλθει για μία συζήτηση στο υπουργείο Εξωτερικών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γερμανική διπλωματία.

«Ο επικεφαλής της διεύθυνσης Ευρωπαϊκών θεμάτων ζήτησε να γίνει μια τοποθέτηση και να δοθεί μια εξήγηση σχετικά με τα τρέχοντα δημοσιεύματα σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης και άφησε να εννοηθεί ότι οι παρακολουθήσεις επικοινωνιών από μια διπλωματική αποστολή θα αποτελούσαν παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Έγγραφα τα οποία κατέληξαν στα ΜΜΕ από τον πρώην τεχνικό σύμβουλο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν έδειξαν ότι η υπηρεσία κατασκοπείας έχει θέσει σε λειτουργία ένα δίκτυο «θέσεων ηλεκτρονικής κατασκοπείας» σε μικρή απόσταση από την Μπούντεσταγκ και την καγκελαρία, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024