Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κασιδιάρης: Διαγράφουμε όσους χτυπούν αλλοδαπούς, δεν είμαστε ναζιστές

Κασιδιάρης: Διαγράφουμε όσους χτυπούν αλλοδαπούς, δεν είμαστε ναζιστές

Στρατηγική αναβάπτισης της Χρυσής Αυγης, σε «σοβαρή», βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά την πολυήμερη αποχή από δημόσιες εκδηλώσεις, που ακολούθησε των διώξεων της ηγεσίας της, και με αφορμή τη διπλή δολοφονία των δύο μελών του κομματος την περασμένη Παρασκευή. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι η ΧΑ δεν είναι ναζιστικό κόμμα, δεν χαιρετά ναζιστικά, καταδικάζει κάθε πράξη βίας και διαγράφει όσα μέλη χτυπούν αλλοδαπούς.

Στρατηγική αναβάπτισης της Χρυσής Αυγης, σε «σοβαρή», βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά την πολυήμερη αποχή από δημόσιες εκδηλώσεις, που ακολούθησε των διώξεων της ηγεσίας της, και με αφορμή τη διπλή δολοφονία των δύο μελών του κόμματος την περασμένη Παρασκευή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι η ΧΑ δεν είναι ναζιστικό κόμμα, δεν χαιρετά ναζιστικά, καταδικάζει κάθε πράξη βίας και διαγράφει όσα μέλη χτυπούν αλλοδαπούς.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή του Star, με αφορμή τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της στο Ν.Ηράκλειο και κάλεσε όλους τους έλληνες πολίτες σε ομοψυχία, ομόνοια, σύμπνοια και απόλυτη ψυχραιμία.

Επιχείρησε, δε, να αποσείσει το χαρακτηριστικό της βίας από τη Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα διαγράφει όσα μέλη της διαπιστωθεί ότι χτυπούν αλλοδαπούς, πως το κόμμα καταδικάζει κάθε πράξη βίας και κατέληξε: «Αν είναι δυνατόν κάποιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής να υποκινήσει σε πράξεις βίας».

Επιπλέον, επέμεινε ότι δεν γνωρίζει τον καθ’ ομολογία δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, και πως ο κατηγορούμενος δεν είναι μέλος της ΧΑ.

Ειδικότερα για το ζήτημα των μεταναστών, ο Ηλ.Κασιδιάρης χαρακτήρισε «πολιτική επιλογή» τα συσσίτια «μόνο για Έλληνες», σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα μίσος» για τους αλλοδαπούς. Πρόσθεσε, δε, ότι ο ίδιος θα έδινε ένα πιάτο φαγητό σε όποιον είχε ανάγκη, ακόμη και σε αλλοδαπό.

Με αφορμή ερώτηση για το χαρακτηρισμό «υπάνθρωποι» που έχει χρησιμοποιήσει η Ελένη Ζαρούλια για τους μετανάστες από το βήμα της Βουλής, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος απάντησε ότι «χαρακτήρισε έτσι αυτούς που σε πιάνουν στην οδό Αχαρνών αν φοράς έναν χρυσό σταυρό και σε μαχαιρώνουν για να στον πάρουν».

Επικαλέστηκε, δε, ένα προσωπικό παράδειγμα, λέγοντας: «Στάθμευα το αυτοκίνητό μου στα Εξάρχεια και ο ιδιόκτητης του πάρκινγκ ήταν από την Αλβανία. Πηγαίνοντας να το πάρω είδα ότι ήταν πλυμένο και δεν δεχόταν τα χρήματα που του έδινα. Τον ρώτησα γιατί και μου είπε γιατί σε εκτιμώ και γιατί αυτό που κάνεις, πρέπει να συνεχίσεις να το κάνεις μέχρι το τέλος». Όπως είπε, χρονικά το στιγμιότυπο σημειώθηκε τις ημέρες της δίωξής του στο πλαίσιο της έρευνας του Αρείου Πάγου για την ΧΑ.

Επιπλέον, ο Ηλίας Κασιδιάρης επιχείρησε να διαγράψει τα ναζιστικά χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι το κόμμα δεν είναι ναζιστικό, ότι ο ίδιος είναι έλληνας εθνικιστής και πως «όταν χαιρετούν ναζιστικά μέλη της Χρυσής Αυγης, για λόγους μιμητισμού, τους λέω κατεβάστε τα χέρια».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΧΑ δήλωσε ότι καταδικάζει τις πράξεις του Χίτλερ, του Στάλιν και κάθε πράξη ολοκληρωτισμού που οδήγησε σε θανάτους ανθρώπων, ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει φιλοναζιστικά κείμενα του Ν.Μιχαλολιάκου, καθώς και ναζιστικό χαιρετισμό του αρχηγού της ΧΑ σε ομιλία του, που έχει μαγνητοσκοπηθεί. «Ρωτήστε τον κ. Μιχαλολιάκο. Δεν είμαι νομικός του εκπρόσωπος» είπε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «γελοίο κείμενο γραμμένο με στυλό» το παλιό καταστατικό του κόμματος που περιλαμβάνεται στη δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή, ενώ αναφερόμενος στο πόρισμα Βουρλιώτη παρατήρησε ότι σε κάποιο σημείο αναφέρει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση γιατί στοχεύει στην εξόντωση των ατόμων με νοητικά προβλήματα.

«Γνωρίζετε την ιστορία του Γ.Φουντούλη; Του 26χρονου που δολοφονήθηκε; Είχε αδελφή με νοητικά προβλήματα και το στήριγμά της ήταν ο Γιώργος. Ο Γιώργος Φουντούλης παρουσιάστηκε ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης με στόχο την εξόντωση ατόμων με νοητικά προβλήματα. Ε, τι να πω εγώ πέρα από αυτά;» υπογράμμισε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Επιπλέον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής διέψευσε ότι το κόμμα έχει κρυφή χρηματοδότηση από επιχειρηματίες, παρουσιάζοντας τη ΧΑ ως κόμμα που το έχουν πλησιάσει μόνο άνθρωποι μεροκαματιάρηδες, άνεργοι, φοιτητές και συνταξιούχοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024