Απολύσεις έως 1.000 εργαζομένων σε ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ
Συμφωνία για τη συρρίκνωση ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, με τη λειτουργία μόνο ενός εργοστασίου και για τις δύο εταιρίες που θα προμηθεύει αποκλειστικά τον ελληνικό στρατό, καθώς και για το μοντέλο ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ έχει επιτευχθεί μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, που επιστρέφει σήμερα, Τρίτη, για το νέο γύρο διαβουλεύσεων. Υπολογίζεται ότι η συμφωνία «μεταφράζεται» σε 800 έως 1.000 απολύσεις.
Συμφωνία για τη συρρίκνωση ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, με τη λειτουργία μόνο ενός εργοστασίου και για τις δύο εταιρίες που θα προμηθεύει αποκλειστικά τον ελληνικό στρατό, καθώς και για το μοντέλο ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ έχει επιτευχθεί μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, που επιστρέφει σήμερα, Τρίτη, για το νέο γύρο διαβουλεύσεων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, υπολογίζεται ότι η συμφωνία «μεταφράζεται» σε 800 έως 1.000 απολύσεις. Ο όρος της κυβέρνησης είναι οι απολύσεις από τις τρεις εταιρίες να συνυπολογιστούν για την επίτευξη της μνημονιακής υποχρέωσης των 4.000 απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του έτους.
Την εκτιμήση ότι αυτό θα επιτευχθεί εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μέχρι πρότινως η τρόικα δεν δεχόταν να προσμετρηθούν οι απολύσεις από την ΕΛΒΟ, την ΕΑΣ και τη ΛΑΡΚΟ στις 4.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, καθώς οι τρεις εταιρίες έχουν περιέλθει στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, οι δανειστές έκαναν πίσω και η συμφωνία αναμένεται να επικυρωθεί με την επανέναρξη των διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα.
Ο νέος γύρος των επαφών της τρόικας αρχίζει στις 12:00 με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα και συνεχίζεται στις 16:00 με τον υπουργό Εργασίας Γ.Βρούτση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σπίτι μου ΙΙ: Τι ισχύει με όσους είχαν βρει ακίνητο – Ποιοι κόβονται
- ΕΕ: Το σχέδιο για φόρο άνθρακα στα διεθνή ταξίδια προκαλεί αναταράξεις
- Πίνακας που είχαν κλέψει οι Ναζί βρέθηκε μετά από 85 χρόνια
- Μεντιλίμπαρ: «Υπάρχει ένας δεύτερος στόχος μπροστά μας – Δύσκολα με Παναθηναϊκό ο Ποντένσε»
- Σκηνές πανικού σε πτήση για Μόναχο – Εκκενώθηκε το αεροπλάνο αφού έκανε αναγκαστική προσγείωση στο «Ελ. Βενιζέλος»
- Οι διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας για το θαλάσσιο drone – Μπορεί η Ελλάδα να αντιγράψει το ουκρανικό USV;


