Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καινοτόμος ελληνική συσκευή χορήγησης φαρμάκων «κατακτά» την Ευρώπη

Καινοτόμος ελληνική συσκευή χορήγησης φαρμάκων «κατακτά» την Ευρώπη

Τα 50 χρόνια παρουσίας στο χώρο του φαρμάκου και τα 18 χρόνια λειτουργίας του Ερευνητικού και Πειραματικού Κέντρου της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας ELPEN, συμπυκνώνονται στην συσκευή Elpenhaler®, η οποία έλαβε άδεια κυκλοφορίας στην Ευρώπη για τον υβριδικό συνδυασμό φλουτικαζόνης και σαλμετερόλης.

Τα 50 χρόνια παρουσίας στο χώρο του φαρμάκου και τα 18 χρόνια λειτουργίας του Ερευνητικού και Πειραματικού Κέντρου της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας ELPEN, συμπυκνώνονται στην συσκευή Elpenhaler®, η οποία έλαβε άδεια κυκλοφορίας στην Ευρώπη για τον υβριδικό συνδυασμό φλουτικαζόνης και σαλμετερόλης.

Η συσκευή, εφεύρεση του προέδρου της εταιρείας, Δ. Πενταφράγκα, προστατεύεται με διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε περισσότερα από 80 κράτη, αναπτύχθηκε αρχικά για την θεραπεία του άσθματος και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας και αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τα διεθνή σχέδια ανάπτυξης της ELPEN.

Ο συνδυασμός φλουτικαζόνης και σαλμετερόλης μέσω της Elpenhaler®, που έχει εγκριθεί σε 27 ευρωπαϊκές χώρες, δίνει τους ασθενείς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες οκτώ ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες ήδη κυκλοφορεί, ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό όπλο για τη θεραπεία του ασθματος και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας.

Το Elpenhaler® αποτέλεσε μάλιστα, την αφορμή ώστε τον Φεβρουάριο 2012 να δημιουργηθεί στη Γερμανία η θυγατρική εταιρεία της ELPEN, η ELPEN PHARMA GMBH.

«Αξιοποιώντας τη δυναμική της ELPEN και την έγκριση του Elpenhaler® στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, άμεσος στόχος είναι η εδραίωση ισχυρών συνεργασιών στα Βαλκάνια, στις χώρες της Βαλτικής και τις σκανδιναβικές χώρες και η δημιουργία σταθερών σχέσεων με τοπικές εταιρείες και Υγειονομικές Αρχές, διανομείς και αντιπροσώπους. Αυτή η εντυπωσιακή πορεία των εξαγωγών αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των χωρών που εξάγουμε τα προϊόντα μας, 60 χώρες παγκοσμίως και 27 ευρωπαϊκές, και στον υπερδιπλασιασμό των πωλήσεων των εξαγωγών από το 2006 έως σήμερα από περίπου 12.000.000€ σε πάνω από 25.000.000€, και με πρόβλεψη υπερδιπλασιασμού μέχρι το 2016», υπογραμμίζει ο Ανδρέας Χριστοδούλου, Διευθυντής Διεθνούς Ανάπτυξης της εταιρείας.

Ο αντιπρόεδρος της ELPEN, Θεόδωρος Τρύφων σχολιάζοντας την ισχύουσα πολιτική για το φάρμακο και την εγχώρια παραγωγή, με αφορμή την εκτός συνόρων αποδοχή της συσκευής Elpenhaler® υπογραμμίζει ότι «τώρα, είναι πραγματικά η ευκαιρία να υποστηριχθεί η προσπάθεια της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας που εν μέσω δυσκολιών αποδεικνύει ότι μπορεί να στηρίξει την εθνική οικονομία, την ενίσχυση της απασχόλησης, τη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου και να προσφέρει στους έλληνες ασθενείς καινοτόμες, ασφαλείς και ποιοτικές θεραπείες.»

Ο κ.Τρύφων δεν παραλείπει μάλιστα να υπενθυμίσει ότι «δυστυχώς η συζήτηση για τη φαρμακευτική δαπάνη εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην τιμή των γενοσήμων, στο αν «αξίζουν», αν πρέπει να συνταγογραφούνται με εμπορική ονομασία ή με δραστική ουσία, με στόχο τον αποπροσανατολισμό από την ουσία του προβλήματος για τον περιορισμό των δαπανών. Είναι σαφές όμως ότι τα προβλήματα δημιουργήθηκαν κυρίως από την διαχρονική απουσία πολιτικής για το φάρμακο, την απουσία ελέγχων του όγκου συνταγογράφησης, τον υψηλό ρυθμό υποκατάστασης των παλαιών, εκτός πατέντου φαρμάκων από νεότερα ακριβότερα για τις ίδιες ενδείξεις, την απουσία ελέγχων στην εφοδιαστική αλυσίδα και την εφαρμογή οδηγιών συνταγογράφησης και θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Αυτή η μονοδιάστατη πολιτική επικέντρωσης στις τιμές, οδήγησε σε αθρόες εισαγωγές αντί να υποστηριχθεί η εγχώρια παραγωγή φαρμάκων.
Η ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία είχε και έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες της εγχώριας ζήτησης με υψηλής ποιότητας φάρμακα.
Με την παρούσα πολιτική αντί να προχωράμε μπροστά, έχουμε γυρίσει μια δεκαετία πίσω καθώς η φαρμακευτική δαπάνη για το 2014 υπολογίζεται να είναι χαμηλότερη ακόμα και από το 2004 και 60% χαμηλότερη από το 2009. Επιπλέον, η έλλειψη σταθερού πλαισίου δεν βοηθά τις εταιρείες να προγραμματίσουν και να στηρίξουν νέες επενδύσεις καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι ακόμα και στο άμεσο μέλλον.»

health.in.gr

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024