Yπό παραίτηση η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, καμπανάκι για τη διαχείριση απορριμμάτων
Την παραίτησή τους στη διάθεση του πρωθυπουργού έθεσαν ο πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), που αποτελεί τον φορέα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Αττικής. Σε κοινή επιστολή η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ κάνει λόγο για τεράστια λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Την παραίτησή τους στη διάθεση του πρωθυπουργού έθεσαν ο πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), που αποτελεί τον φορέα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Αττικής.
Ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, καθώς και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, σε κοινή τους επιστολή κάνουν λόγο για τεράστια λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ο περιφερειάρχης Αττικής, ήδη με επιστολή του την 1-1-2012, είχε απευθυνθεί εγγράφως και επανειλημμένως στα αρμόδια υπουργεία, με κύριο αίτημα την ένταξη του ΕΔΣΝΑ στο Μητρώο των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, προκειμένου να ενταχθεί ο ΕΔΣΝΑ στις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ σημειώνουν, ότι η κεντρική διοίκηση και «διάφορα παράκεντρα με ανομολόγητους σκοπούς» δεν στηρίζουν τον ΕΔΣΝΑ, αν και «εδώ και ένα χρόνο σηκώνει ένα μεγάλο βάρος που δεν του αναλογεί».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
- Επίσημο: Στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο ΛεΝτέι (pic)
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στα Βασιλικά – Κοντά σε σπίτια οι φλόγες, μήνυμα από το 112
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέα αίτηση ανάσυρσης της δικογραφίας κατέθεσε ο Κεσσές στον Άρειο Πάγο
- Ιράν: Νομοσχέδιο για την «ασφάλεια και την ανάπτυξη του Ορμούζ» κατατέθηκε στο κοινοβούλιο
- Markos by Night: Έρχεται το Σάββατο με την κωμωδία «10 Χρόνια Γάμου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Ντίλιαν: Ένα ακόμα τεκμήριο ενοχής της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών
- Βουλή: Άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου- Σαλμά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442