Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαθαίνει το ρήγμα στη ΔΗΜΑΡ μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Βαθαίνει το ρήγμα στη ΔΗΜΑΡ μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Σε τροχιά σύγκρουσης μπαίνει η ΔΗΜΑΡ, καθώς στη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής καταγράφηκε με ονοματεπώνυμο η διαφοροποίηση στις επιλογές του Φώτη Κουβέλη. Το λευκό του Σπύρου Λυκούδη και άλλων 23 μελών στην πρόταση της ηγεσίας αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα εν όψει του συνεδρίου, τον ερχόμενο Δεκέμβριο. 

Σε τροχιά σύγκρουσης μπαίνει η ΔΗΜΑΡ, καθώς στη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής καταγράφηκε με ονοματεπώνυμο η διαφοροποίηση στις επιλογές του Φώτη Κουβέλη.

Το λευκό του Σπύρου Λυκούδη και άλλων 23 μελών στην πρόταση της ηγεσίας αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα εν όψει του συνεδρίου.

Υπενθυμίζεται ότι 76 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν τις θέσεις Κουβέλη, ενώ 24 προτίμησαν το λευκό.

Ο Σπύρος Λυκούδης στην ομιλία του εξέφρασε τη διαφωνία του με τις κεντρικές επιλογές της ηγεσίας, όπως η αποχώρηση από την κυβέρνηση ή η στάση που τηρεί έναντι των πρωτοβουλιών για την Κεντροαριστερά.

«Επί μήνες συζητούσαμε με πολλούς από εκείνους που αποδέχθηκαν την πρόσκληση. Επί 10 μήνες μαζί τους συζητούσαμε και δεν αποφασίσαμε. Για ποιους αποφασίσαμε σε ώρες; Για τον Λοβέρδο και τον Καστανίδη, όταν έπρεπε βιαστικά να παρουσιάσουμε κάτι» είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Λυκούδης εξέφρασε τη στήριξή του στον Φώτη Κουβέλη, αλλά σημείωσε ότι το κείμενο των θέσεων είναι η αποθέωση των αντιφάσεων. «Η σημερινή μας πολιτική είναι αντιφατική» εξήγησε.

Πάντως, στη δευτερολογία του ο κ. Κουβέλης απάντησε στα όσα είπε ο Σπ.Λυκούδης, υπερασπιζόμενος την πολιτική της ΔΗΜΑΡ, τόσο στην υπόθεση της αποχώρησης από την κυβέρνηση όσο και στο θέμα της Κεντροαριστεράς.

Τόνισε ότι δεν χρειάζονται περιχαρακώσεις, υποκειμενισμοί και εγωκεντρισμοί και ζήτησε σεβασμό των συλλογικών αποφάσεων.

Πάντως, η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ εκτιμά ότι οι συσχετισμοί των δυνάμεων θα είναι ευνοϊκοί στο συνέδριο του κόμματος (περί τα μέσα Δεκεμβρίου) και ότι μέχρι τότε θα έχουν απορροφηθεί οι κραδασμοί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024