Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ : Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την York Capital Management

Σε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας ήλθαν ο ελληνικός Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η York Capital Management, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως. Στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας η York Capital θα επενδύσει το ποσό των 100 εκατ. ευρώ στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ΓΕΚ […]

Σε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας ήλθαν ο ελληνικός Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η York Capital Management, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως. Στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας η York Capital θα επενδύσει το ποσό των 100 εκατ. ευρώ στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για διαρκή ανάπτυξη και υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η York Capital θα καλύψει πλήρως την έκδοση πενταετούς ομολογιακού δανείου υποχρεωτικά μετατρέψιμου σε νέες μετοχές ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ανταλλάξιμου με υφιστάμενες μετοχές ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, τις οποίες κατέχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η τιμή μετατροπής των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ορίστηκε σε 2,5 ευρώ ανά μετοχή.

Η συμφωνία προβλέπει, επίσης, την απόκτηση από την York Capital, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, συμμετοχής 9,99% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς και την εξαγορά από τη York Capital ποσοστού 3% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ που σήμερα κατέχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η York Capital θα εκπροσωπείται στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με ένα μέλος σε κάθε μία από τις εταιρείες.

Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων.

Πρέπει να τονισθεί πως η York Capital Management ιδρύθηκε το 1991 από τον James G. Dinan και διαχειρίζεται περίπου 18 δισ. δολάρια. Έχει κεντρικά γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους επενδυτικούς ομίλους διεθνώς.

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών, της παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, των παραχωρήσεων, της διαχείρισης απορριμμάτων, των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων στην Ελλάδα, ενώ έχει παρουσία επίσης στην Κεντρική και Νοτιανατολική Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Την τελευταία πενταετία, οι συνολικές επενδύσεις του Ομίλου ξεπέρασαν τα 1,5 δισ. ευρώ. Το τρέχον ανεκτέλεστο κατασκευαστικό υπόλοιπο του Ομίλου ανέρχεται σε 3,1 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των ενεργειακών μονάδων που ανήκουν ή στις οποίες συμμετέχει ο Όμιλος είναι 1080 MW.

Εξάλλου, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευση για τις 25 Νοεμβρίου 2013 με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, την έκδοση μετατρέψιμου και ανταλλάξιμου μη εμπραγμάτως εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, αλλά και την τροποποίηση του καταστατικού της.

Με τις επερχόμενες αλλαγές στο καταστατικό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η York Global Finance Offshore θα έχει το δικαίωμα να διορίζει ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ελληνικής εταιρείας για όσο κατέχει ποσοστό τουλάχιστον 7% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μέχρι 31/12/2014 και από τις 1/1/2015 ποσοστό τουλάχιστον 9%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024