Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Καλαμίτσης

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Καλαμίτσης

Σε ηλικία 74 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο θεατρικός συγγραφέας της επιθεώρησης, στιχουργός, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός, Γιάννης Καλαμίτσης. Ο Γιάννης Καλαμίτσης νοσηλευόταν εδώ και μήνες στο Σισμανόγλειο. Συλλυπητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού.

Σε ηλικία 74 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο θεατρικός συγγραφέας της επιθεώρησης, στιχουργός, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός, Γιάννης Καλαμίτσης.

Ο Γιάννης Καλαμίτσης νοσηλευόταν εδώ και μήνες στο Σισμανόγλειο καθώς έπασχε από σοβαρό αιματολογικό νόσημα ανάμεσα στις επιπλοκές του οποίου ήταν και η νεφρική ανεπάρκεια.

Από το 1990 διατηρούσε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή με μεγάλη ακροαματικότητα, αρχικά στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, από το φθινόπωρο του 2006 στην ΝΕΤ 105,8 και από το 2009 στον REAL FM.

Στην εκπομπή του ενσωμάτωνε στοιχεία επιθεωρησιακά γράφοντας καθημερινώς καινούριες σκωπτικές παρλάτες και τραγούδια, σύμφωνα με την επικαιρότητα.

Είχε συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες, έχει γράψει αρκετές επιθεωρήσεις και πάνω από 400 τραγούδια («Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι», «Θα σ’ αγαπώ», «Χώμα Ελληνικό» κ.ά.).

Τραγούδια του έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς συνθέτες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Σπανός, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Κώστας Τουρνάς και ο Χρήστος Δάντης.

Δήλωση Αντώνη Σαμαρά

«Ένας καλός φίλος, ένα ελεύθερο πνεύμα, ο δημοσιογράφος, θεατρικός συγγραφέας και στιχουργός Γ. Καλαμίτσης, έφυγε σήμερα από κοντά μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός για το θάνατο του Γ.Καλαμίτση.

«Αφήνει ωστόσο σε όλους μας παράδειγμα ήθους και εντιμότητας, αλλά και αθάνατα δημιουργήματα μιας ανήσυχης, αιχμηρής και ισχυρής πένας.

»Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για την απώλειά του και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους δικούς του».

Δήλωση υπουργού Πολιτισμού

Ως έναν «κατ’ εξοχήν ενεργό πολίτη και δημιουργικό, πολυτάλαντο άνθρωπο» περιγράφει ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος τον Γιάννη Καλαμίτση.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημειώνει στη δήλωσή του ότι μέσον της έκφρασης του Γ.Καλαμίτση ήταν ο λόγος, τον οποίον αξιοποίησε με πολλούς τρόπους.

«Υπήρξε μαχητικός δημοσιογράφος, αιχμηρός και καίριος επιθεωρησιογράφος, ευαίσθητος στιχουργός, απολαυστικός ραδιοφωνικός παραγωγός. Διαφορετικές γενιές αναγνωστών, θεατών και ακροατών χειροκρότησαν τα αποκαλυπτικά, σατιρικά του κείμενα, αγάπησαν και τραγούδησαν τους στίχους του. Διαφορετικές γενιές Ελλήνων πολιτών αναγνώρισαν σ’ αυτόν ένα δικό τους άνθρωπο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του» σημειώνει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024