Κρουαζιέρα με μεσαιωνική αύρα στο νησί των Ιπποτών!
Η Μάλτα, νότια της Σικελίας, είναι ένα μικρό κράτος της Κεντρικής Μεσογείου, ένα σύμπλεγμα αποτελούμενο από έξι νησιά. Το νησί της Μάλτας (το μεγαλύτερο του συμπλέγματος) έχει πρωτεύουσα τη Βαλέτα, το λιμάνι, που θα σας υποδεχθεί στην κρουαζιέρα σας και θα αποτελέσει την αφετηρία για τις εξορμήσεις σας στο αποκαλούμενο νησί των Ιπποτών. Είτε αεροπορικώς […]
Η Μάλτα, νότια της Σικελίας, είναι ένα μικρό κράτος της Κεντρικής Μεσογείου, ένα σύμπλεγμα αποτελούμενο από έξι νησιά.
Το νησί της Μάλτας (το μεγαλύτερο του συμπλέγματος) έχει πρωτεύουσα τη Βαλέτα, το λιμάνι, που θα σας υποδεχθεί στην κρουαζιέρα σας και θα αποτελέσει την αφετηρία για τις εξορμήσεις σας στο αποκαλούμενο νησί των Ιπποτών.
Είτε αεροπορικώς είτε μέσα από μια κρουαζιέρα, η Μάλτα είναι πράγματι ένας μεσογειακός θησαυρός, που περιμένει να τον ανακαλύψετε. Εμείς σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!
Η αγγλική επιρροή, κατάλοιπο της πολυετούς βρετανικής κατοχής της Μάλτας, είναι εμφανής από την πρώτη στιγμή: κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι, πινακίδες στα αγγλικά και οδήγηση με το τιμόνι δεξιά!
Παρά το μικρό μέγεθός της η Βαλέτα διαθέτει πολλά αξιοθέατα, από τα οποία ξεχωρίζουν το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ιωάννη. Το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (ή Μεγάλου Κυρίου), επί 250 και πλέον χρόνια το τελευταίο φρούριο των Ιωαννιτών Ιπποτών, αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους σπουδαιότερους θησαυρούς της Μεσογείου.
Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την πόλη της Μεδίνα στα δυτικό τμήμα του νησιού. Πρόκειται για μια όμορφη πόλη, περιτειχισμένη, γεμάτη μεσαιωνικά παλάτια και εντυπωσιακές εκκλησίες.
Αξίζει, τέλος, να κάνετε μια στάση στο γραφικό ψαροχώρι Marsaxlokk, όπου μπορείτε να δείτε τις χαρακτηριστικές, πολύχρωμες ψαρόβαρκες luzzus.
*Μπείτε τώρα στο travelplan.gr και κλείστε τα εισιτήριά σας, εγγυημένα στις φθηνότερες τιμές.
O CEO, κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, και η ομάδα του travelplan.gr σάς εύχονται καλά ταξίδια!
- Ο Στίβεν Κόλμπερτ στο τελευταίο επεισόδιο του «The Late Show»: Συγκίνηση, γέλιο, καλεσμένοι-έκπληξη, σιωπή
- Το παρεμπίπτων ζήτημα και ο ελιγμός της ΝΔ με τους «151» – Έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης που αποχώρησε
- Φουρνιέ: «Το πιο δύσκολο σε ένα Final Four είναι να κερδίσεις» (vid)
- Σε έξαρση η σύφιλη και η γονόρροια στην Ευρώπη – Απότομη άνοδος και στην Ελλάδα
- Θεσσαλονίκη: Νταλίκα έπεσε σε κανάλι – Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός
- Συμβολαιογράφοι Αθήνας: Αποχή διαρκείας από τη δημοσίευση διαθηκών – Ζητούν σαφές νομοθετικό πλαίσιο
- Γιατί στην Ιρλανδία του πρώιμου Μεσαίωνα υπήρχαν νόμοι για τις μέλισσες;
- Μπιέλσα: «Τελειώνει η δουλειά μου στην Ουρουγουάη μετά το Μουντιάλ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442