Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Α.Υ.Γ.Η.» στην ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού

«Α.Υ.Γ.Η.» στην ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού

Μια πρωτοποριακή πλατφόρμα η οποία συγκεντρώνει τη γνώση των επαγγελματιών υγείας και την εμπειρία των ασθενών, το πρόγραμμα Α.Υ.Γ.Η., έχει πλέον στην διάθεσή του το ελληνικό κοινό. Στόχος του προγράμματος είναι η προσφορά πρακτικών συμβουλών και υποστήριξης σε γιατρούς και ασθενείς σε κάθε στάδιο της θεραπείας του καρκίνου του μαστού.

Μια πρωτοποριακή πλατφόρμα η οποία συγκεντρώνει τη γνώση των επαγγελματιών υγείας και την εμπειρία των ασθενών, το πρόγραμμα Α.Υ.Γ.Η. (Ασθενείς. Υποστήριξη. Γνώση. Ηρεμία.), έχει πλέον στην διάθεσή του το ελληνικό κοινό. Στόχος του προγράμματος είναι η προσφορά πρακτικών συμβουλών και υποστήριξης σε γιατρούς και ασθενείς σε κάθε στάδιο της θεραπείας του καρκίνου του μαστού.

Το πρόγραμμα, εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με ασθενείς με καρκίνο του μαστού, ογκολόγους-παθολόγους και χειρουργούς μαστού, προσφέροντάς τους εργαλεία και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για τους ίδιους και τις ασθενείς τους.

Συγχρόνως, το πρόγραμμα (στο οποίο απαιτείται μία σύντομη και απλή διαδικασίας εγγραφής) προσφέρει στις ασθενείς πολύτιμες συμβουλές και πληροφορίες αναφορικά με την ασθένεια, την ανάρρωση, τη διαχείριση συναισθημάτων των ίδιων και των οικογενειών τους, καθώς και πρακτική υποστήριξη για την επιστροφή στον εργασιακό χώρο και επισημάνσεις για τη διατροφή και την άσκηση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα εργαλείων, όπως:

  • E-books για την έναρξη της θεραπείας, την οξεία φάση της, την ανάκαμψη μετά το χειρουργείο, τη θεραπεία μετά την επέμβαση, την ορμονική θεραπεία κ.ά.
  • Συμβουλές και υποστήριξη που αφορούν στην:
    – Προαγωγή της ανάρρωσης και της υγείας της ασθενούς
    – Βοήθεια ώστε να διευκολύνει ο γιατρός την ασθενή του να κατανοήσει τα διαφορετικά στάδια του καρκίνου του μαστού
    – Συμβουλές για τη βέλτιστη διαχείριση των συναισθημάτων της ασθενούς, καθώς και του περιβάλλοντός της
    – Πρακτική υποστήριξη, όπως μικρές συμβουλές για την επιστροφή στον εργασιακό χώρο, μέχρι και επισημάνσεις για τη διατροφή και την άσκηση
  • Ε-books με συνταγές για ασθενείς για δύναμη και ευεξία
  • Ε-books με ασκήσεις χαλάρωσης και αρμονίας.

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος Α.Υ.Γ.Η., o A. Αθανασιάδης, πρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος τονίζει ότι «η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος χαιρετίζει κάθε πρωτοβουλία που αποβλέπει στην οργανωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη παροχή πληροφοριών σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, που απασχολεί σήμερα το σύνολο του γυναικείου πληθυσμού στη χώρα μας, αλλά, παράλληλα, παρέχει το ιδανικό πεδίο για εφαρμογή των αρχών της πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και σωστής αντιμετώπισης που πραγματικά σώζουν ζωές. Η πρωτοβουλία της εταιρείας AstraZeneca για τη δημιουργία ενός τέτοιου διαδικτυακού ιστότοπου που θα αποτελεί κανάλι ενημέρωσης σε όλα τα θέματα που αφορούν στον καρκίνο του μαστού κινείται προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού, Χρ. Μαρκόπουλος, συμπληρώνει ότι «η ΕΧΕΜ με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζει τη πρωτοβουλία της εταιρείας AstraZeneca να δημιουργήσει το διαδικτυακό ιστότοπο Α.Υ.Γ.Η. με σκοπό την ενημέρωση για το Καρκίνο του Μαστού τόσο των ιατρών όσο και του πληθυσμού. Ο καρκίνος του μαστού, το συχνότερο κακόηθες νεόπλασμα που προσβάλλει τον γυναικείο πληθυσμό, εξακολουθεί να αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας στην εποχή μας. Ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισής του βασίζεται στην έγκαιρη διάγνωση σε αρχικό στάδιο που επιτυγχάνεται με την ενημέρωση για το συστηματικό, προληπτικό έλεγχο των γυναικών με ετήσια μαστογραφία και κλινική εξέταση από εξειδικευμένο ιατρό και στην έρευνα και εφαρμογή πλέον στοχευμένων και αποτελεσματικότερων θεραπειών. Πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα ΑΥΓΗ κινείται προς αυτή τη κατεύθυνση, δίνοντας την ευκαιρία στις γυναίκες και στους επαγγελματίες υγείας του συγκεκριμένου χώρου να αποκτήσουν το δικό τους ιστότοπο, που ελπίζουμε ότι θα είναι ένα αξιόπιστο και συνεχές κανάλι ενημέρωσης».

Τέλος, η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, σημειώνει ότι «Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» συγχαίρει την εταιρεία AstraZeneca για τη δημιουργία του διαδικτυακού τόπου ΑΥΓΗ, ο οποίος καλύπτοντας μία ευρεία θεματολογία θα συμβάλλει στην ακόμα καλύτερη ενημέρωση ασθενών και ιατρών για τον καρκίνο του μαστού».

health.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024