Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βολές Κασιδιάρη κατά Βορίδη για το πολιτικό του παρελθόν

Βολές Κασιδιάρη κατά Βορίδη για το πολιτικό του παρελθόν

Επίθεση κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. «Μας λέτε φασίστες, μας προσβάλλετε, όμως ο λαλίστατος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δεν μας έχει απαντήσει ακόμα για ποιο λόγο παλαιότερα πόζαρε μπροστά σε ναζιστικές αφίσες» είπε χαρακτηριστικά.

Επίθεση κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. «Μας λέτε φασίστες, μας προσβάλλετε, όμως ο λαλίστατος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δεν μας έχει απαντήσει ακόμα για ποιο λόγο παλαιότερα πόζαρε μπροστά σε ναζιστικές αφίσες» είπε χαρακτηριστικά.

«Όταν πάρει το λόγο τον παρακαλώ θερμώς να δώσει μία απάντηση όσον αφορά το γιατί παλαιότερα πόζαρε μπροστά σε ναζιστικές αφίσες -τις έχουμε δείξει επανειλημμένως- μπροστά σε γιγαντοαφίσες του Γεώργιου Παπαδόπουλου, πρωτεργάτη της 21ης Απριλίου και γιατί, ενώ τα έκανε όλα αυτά, σήμερα έρχεται και μας εγκαλεί και μιλάει για Δημοκρατία και για Ν.Δ» συνέχισε.

Ο κ. Βορίδης αντέδρασε λέγοντας ότι «έχω εξηγήσει όχι μια, όχι δυο, όχι δέκα, αλλά τριάντα φορές τη διαδρομή μου αυτή».

«Από την πλευρά της Αριστεράς έρχονται ορισμένοι και μου λένε: ‘Δεν έχεις μετανοήσει. Πες ότι μετανόησες’. Τώρα ακούω από την πλευρά της Χρυσής Αυγής ότι πρέπει να εξηγήσω γιατί υπάρχει μια ομιλία μου στην οποία από πίσω ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος. Απάντηση: Διότι ήμουν στην ΕΠΕΝ τότε. Είναι γεγονός γνωστό στην αίθουσα» πρόσθεσε και συνέχισε:

«Πρέπει να εξηγήσω γιατί υπάρχει μια φωτογραφία του Έβολα ή δεν ξέρω τι άλλο τη στιγμή που ήταν αρκετά γνωστό η σχέση της ΕΠΕΝ με το τότε Movimento Sociale και το Front National. Ήταν όλα γνωστά. Με εγκαλούν, λοιπόν, συστηματικά. Και αυτό μπορεί να συνεχίσει γιατί θα φέρουν ένα άρθρο το οποίο βρήκαν ή θα φέρουν μια άλλη ομιλία στην οποία κάτι λέω και θα γίνεται αυτή η συζήτηση, πάντα για πριν από τριάντα χρόνια».

«Με εγκαλούν οι της Χρυσής Αυγής γιατί έχω αλλάξει άποψη; Απάντηση: Αν το εκτιμούν έτσι, έτσι συνέβη. Σήμερα αυτοί με εγκαλούν ότι δεν είμαι συνεπής σε αυτό που γινόταν προ τριάντα ετών» υποστήριξε ο κ. Βορίδης.

Αναφερθείς δε στην «εγκληματική οργάνωση» της Χρυσής Αυγής, ρώτησε: «Εγώ δεν λέω ούτε νεοναζιστές, ούτε φασίστες ούτε τίποτα. Είναι ή δεν είναι εθνικοσοσιαλιστές; Ναι ή όχι; Απλά πράγματα. Δύο τοποθετήσεις πολιτικού χαρακτήρα που λύνουν τα ζητήματα της ταυτότητας».

«Το ζήτημα για το οποίο εγκαλούνται δεν αφορά -το τονίζω- κάτι που είπαν, έκαναν, έγραψαν, προ τριάντα ετών. Αφορά αυτά που κάνουν και λένε εδώ κι ένα χρόνο. Αφορά ενέργειες και πράξεις οι οποίες φέρονται να παραβίασαν τον Ποινικό Κώδικα εδώ και ένα χρόνο. Αφορά την πολιτικοϊδεολογική τους στάση σήμερα. Εάν αυτή έχει αλλάξει, να το ακούσω» πρόσθεσε.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Κασιδιάρης δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στην αξιωματική αντιπολίτευση, ότι «ψήφισε την αντισυνταγματική τροπολογία (για την αναστολή της χρηματοδότησης της ΧΑ) και με τα δύο χέρια». «Έγινε το καλύτερο δεκανίκι της μνημονιακής εξουσίας ο κ. Τσίπρας ενάντια στη Χρυσή Αυγή» σημείωσε, αποδίδοντας «εύσημα» στην κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου (που ψήφισε «παρούσα») και στον κ. Μ. Γλέζο (που απουσίαζε από την ψηφοφορία διαφωνώντας με το «ναι» που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ).

Όπως είπε χαρακτηριστικά «βρέθηκαν, βεβαίως, δύο έντιμοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -και αυτό οφείλω να το πω- οι οποίοι δεν ανέχτηκαν την κατάλυση του Συντάγματος και ασφαλώς αντέδρασαν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024