Ανοιχτή διαβούλευση για τη φυσιογνωμία της ΝΕΡΙΤ
Σε ανοιχτή διαβούλευση για την εξειδίκευση των σκοπών και των προτεραιοτήτων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προχωρά από την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. Μέσα από την ιστοσελίδα www.opengov.gr οι Έλληνες πολίτες μπορούν να συμμετάσχουν σε έναν ανοικτό δημόσιο διάλογο για τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της ΝΕΡΙΤ, του μοναδικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας.
Σε ανοιχτή διαβούλευση για την εξειδίκευση των σκοπών και των προτεραιοτήτων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προχωρά από την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου η ΝΕΡΙΤ Α.Ε.
Μέσα από την ιστοσελίδα www.opengov.gr οι Έλληνες πολίτες μπορούν να συμμετάσχουν σε έναν ανοικτό δημόσιο διάλογο για τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της ΝΕΡΙΤ, του μοναδικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας.
Στόχος είναι η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση να αποτελέσει από το γενέθλιο βήμα της έναν φορέα ανοικτό προς την κοινωνία, ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών, εκπληρώνοντας τον θεσμικό ρόλο και την αποστολή του.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «οι πολίτες που χρηματοδοτούν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση διά του ανταποδοτικού τέλους, πρέπει να είναι συνδιαμορφωτές του χαρακτήρα και των σκοπών της. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση ζητά τη γνώμη όλων ανεξαιρέτως των πολιτών – και όχι μόνο των «επαϊόντων» – για την εξειδίκευση των σκοπών και των προτεραιοτήτων της».
Απώτερος στόχος της διαβούλευσης, σημειώνεται στην ανακοίνωση «είναι η διατύπωση προτάσεων και ιδεών που θα αξιοποιηθούν στην εξειδίκευση των προτεραιοτήτων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».
Μετά το πέρας της διαβούλευσης, η ΝΕΡΙΤ θα διαμορφώσει έκθεση επί των συμπερασμάτων και με βάση αυτά θα παρουσιάσει αναλυτικά τους σκοπούς και τις προτεραιότητες της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα ζωή για το «Εργοστάσιο Τέχνης»
- Διεθνείς ανησυχίες για τον νόμο για την «εθνική ενότητα» της Κίνας – «Κακόβουλη δυσφήμιση», απαντά το Πεκίνο
- DSquared2: Οι βουτιές τους στα καταγάλανα νερά της Μυκόνου
- Παναγιώτης Νέστορας: Πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο – «Η απώλεια της γυναίκας μου να είναι η τελευταία από τέτοια άνανδρα χτυπήματα»
- Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]
- Ολυμπιακός: Η αποστολή για την Ολλανδία – Ποιους παίκτες πήρε μαζί του ο Μεντιλίμπαρ (pics)
- Ξέσπασε ο Μόντριτς: «Δεν μπορείς να δίνεις τέτοιο πέναλτι»
- Αύξηση σχεδόν 30% στους θανάτους στη Γαλλία κατά τον καύσωνα του Ιουνίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)













![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442