Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Απαλλαγή ατόμων με αναπηρία από τέλη και κυκλοφορίας και ταξινόμησης

Αυτοκίνητα απαλλαγμένα από τα τέλη ταξινόμησης και κυκλοφορίας θα μπορούν να έχουν εφ' εξής τα άτομα με αναπηρίες. Με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη προβλέπεται η απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας αναπήρων που έχουν λάβει σχετική γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Αυτοκίνητα απαλλαγμένα από τα τέλη ταξινόμησης και κυκλοφορίας θα μπορούν να έχουν εφ’ εξής τα άτομα με αναπηρίες.

Με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη προβλέπεται η απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας αναπήρων που έχουν λάβει σχετική γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Με την απόφαση προσδιορίζεται αναλυτικά η διαδικασία ιατρικής εξέτασης των ατόμων με αναπηρίες, για τα οποία έχει εκδοθεί Γνωμάτευση Πιστοποίησης Αναπηρίας από Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας.

H ιατρική εξέταση των ενδιαφερόμενων ατόμων γίνεται από τα ΚΕΠΑ, ενώ η παραπομπή τους γίνεται είτε από ιδιώτες γιατρούς είτε από γιατρούς του ΕΟΠΠΥ.

Βάσει της απόφασης η εκάστοτε αρμόδια τριμελής επιτροπή του ΚΕΠΑ θα προβαίνει στην αυτοπρόσωπη εξέταση του ενδιαφερομένου και θα αποφαίνεται για την υπαγωγή του ή όχι στην σχετική ρύθμιση, ενώ οι γνωματεύσεις της ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Για τον λόγο αυτό ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης εξέδωσε ξεχωριστή απόφαση με την οποία ορίζονται οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και η διαδικασία χορήγησης απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024