Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κανάρια Νησιά, τα νησιά της αιώνιας άνοιξης!

Κανάρια Νησιά, τα νησιά της αιώνιας άνοιξης!

Τα Κανάρια Νησιά είναι γνωστά ως τα νησιά της αιώνιας άνοιξης, καθώς φημίζονται για το καλύτερο κλίμα στον κόσμο. Με 21 º C μέση ετήσια θερμοκρασία και 4.800 ώρες ημέρας, απολαμβάνουν άφθονη ηλιοφάνεια, ενώ παράλληλα δροσίζονται από αληγείς ανέμους (οι άνεμοι αυτοί πνέουν με μεγάλη σταθερότητα καθ’ όλο το έτος, εξ ου και το όνομά […]

Τα Κανάρια Νησιά είναι γνωστά ως τα νησιά της αιώνιας άνοιξης, καθώς φημίζονται για το καλύτερο κλίμα στον κόσμο. Με 21 º C μέση ετήσια θερμοκρασία και 4.800 ώρες ημέρας, απολαμβάνουν άφθονη ηλιοφάνεια, ενώ παράλληλα δροσίζονται από αληγείς ανέμους (οι άνεμοι αυτοί πνέουν με μεγάλη σταθερότητα καθ’ όλο το έτος, εξ ου και το όνομά τους).

Εμείς, στο travelplan.gr, σας τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα και για τις φθινοπωρινές σας αποδράσεις, ιδανικά μέσα από τη μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία μιας κρουαζιέρας. Αποβιβαστείτε στο Λας Πάλμας, πρωτεύουσα και λιμάνι της Γκραν Κανάρια, και ξεκινήστε το ταξίδι σας!

Δυτικά του Μαρόκου, στα όρια των τροπικών, τα Κανάρια συνθέτουν μια πανδαισία τοπίων, η οποία ποικίλλει από έρημο λάβας έως παρθένα δάση και από αμμόλοφους έως ηφαιστειογενείς κορυφές. Επτά κύρια νησιά και πολλά άλλα μικρότερα προσφέρουν στο σύνολό τους ασυνήθιστα και εντυπωσιακά τοπία, ήλιο και καταπληκτικές αμμουδιές, ενώ το καθένα έχει τη δική του μοναδική ατμόσφαιρα.

Οι κύριες πόλεις του νησιωτικού συμπλέγματος διατηρούν ακόμη το ιδιαίτερο χρώμα του αποικιακού χαρακτήρα τους. Η ανατολική επαρχία των Καναρίων περιλαμβάνει τις νήσους Γκραν Κανάρια, Λανθαρότε και Φουερτεβεντούρα.

Η Γκραν Κανάρια είναι το δημοφιλέστερο από τα Κανάρια νησιά, καθώς δέχεται περισσότερους από 3 εκ. παραθεριστές κάθε χρόνο. Εκεί βρίσκεται η μόνη πραγματικά μεγάλη πόλη του συμπλέγματος, το Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια, που είναι και το διοικητικό κέντρο. Στην Γκραν Κανάρια βρίσκεται και το μεγαλύτερο θέρετρο, το Μασπαλόμας, με την Πλάγια ντελ Ινγκλές.

Στον αντίποδα, οι λευκές παραλίες της Φουερτεβεντούρα, σχετικά παρθένες, προσφέρονται για απομόνωση στους αμμόλοφους. Στο Λανθαρότε βρίσκει κανείς επίσης ωραίες παραλίες, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχεί το ηφαιστειογενές τοπίο, το οποίο προσφέρεται ιδιαίτερα για εκδρομές.

Αξίζει να σταθεί κανείς στην Γκραν Κανάρια, όπου η ποικιλία σε τοπίο, θέρετρα και αξιοθέατα εντυπωσιάζει. Φανταστείτε τους δρόμους του νησιού, γεμάτους στροφές, να καταλήγουν σε ένα συμμετρικό κώνο στο κέντρο του! Ξεχωρίζει τo Μασπαλόμας, φημισμένο για τις αμμοθίνες του, οι οποίες αποτελούν προστατευόμενη περιοχή. Στο δυτικό άκρο τους, που ορίζεται από το φάρο, δεσπόζουν πολυτελή ξενοδοχεία με γήπεδα γκολφ και bungalows. Ο επισκέπτης μπορεί να βρει τα πάντα: θαλάσσια σπορ, εκδρομές, πίστα go-karts, σαφάρι με καμήλες, καθώς και πάρκα, με κυριότερο το Παλμίτος Παρκ, με εξωτικά πουλιά σε υποτροπικούς κήπους. Η Πλάγια ντελ Ινγκλές με τη χρυσή της άμμο, στο νότο, είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέρετρα της Ισπανίας, με πανύψηλα ξενοδοχεία και συγκροτήματα κατοικιών, καθώς αναπτύσσεται τουριστικά από τη δεκαετία του 1950.

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να αποβιβαστείτε στην Τενερίφη, η οποία και προσφέρει το μεγαλύτερο εύρος διακοπών από οποιοδήποτε άλλο νησί του συμπλέγματος. Στην επαρχία Σάντα Κρουθ ντε Τενερίφε αξίζει μια στάση σε ένα από τα τρία νησάκια που περιλαμβάνει (Λα Πάλμα, Λα Γκομέρα και Ελ Ιέρο), τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένα τουριστικά, δεν παρουσιάζουν την εικόνα των μεγάλων θερέτρων και στερούνται σε μεγάλο βαθμό της οργανωμένης ψυχαγωγίας. Σταδιακά, βέβαια, όλο και περισσότεροι επισκέπτες ανακαλύπτουν αυτά τα γαλήνια και πράσινα καταφύγια. Είναι ιδανικοί προορισμοί αν ανήκετε σε αυτούς που απολαμβάνουν το περπάτημα, την άγρια φύση και το ορεινό τοπίο, καθώς εκεί θα βρείτε λιγότερες αμμουδιές.

*O CEO, κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, και η ομάδα του travelplan.gr σάς εύχονται καλά ταξίδια!


Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024