Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αίτηση αποφυλάκισης κατάθεσαν οι «γονείς» της Μαρίας

Αίτηση αποφυλάκισης κατάθεσαν οι «γονείς» της Μαρίας

Προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης των δυο ρομά από τα Φάρσαλα, που εμφανίζονταν ως γονείς της μικρής Μαρίας, κατέθεσαν την Τρίτη οι συνήγοροι υπεράσπισής τους. Για το αίτημα αποφυλάκισής τους θα αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας. Στις προθέσεις του ζευγαριού είναι εφόσον αποφυλακιστούν, να διεκδικήσουν την επιστροφή της Μαρίας στην οικογένειά τους και να προβούν σε διαδικασίες νόμιμης υιοθεσίας.

Προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης των δυο ρομά από τα Φάρσαλα, που εμφανίζονταν ως γονείς της μικρής Μαρίας, κατέθεσαν την Τρίτη οι συνήγοροι υπεράσπισής τους.

Η κατάθεση της προσφυγής ήταν αναμενόμενη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις σύμφωνα με τις οποίες το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι βάσει των σχετικών εξετάσεων DNA βιολογικοί γονείς του παιδιού είναι το ζευγάρι των ρομά από την Βουλγαρία οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι οικειοθελώς έδωσαν το παιδί.

Κατόπιν τούτων, σύμφωνα με τους συνηγόρους των ρομά από τα Φάρσαλα δεν τίθεται θέμα αρπαγής του παιδιού, οπότε η κατηγορία που τους είχε αποδοθεί και για «αρπαγή ανήλικου» παράλληλα με εκείνη της «υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση» δεν έχει ισχύ.

Για το αίτημα της υπεράσπισης των ρομά αναμένεται να αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας, με την έκδοση σχετικού βουλεύματος το επόμενο διάστημα.

Στο μεταξύ, όπως έκαναν γνωστό οι συνήγοροι τους ζεύγους των ρομά από τα Φάρσαλα, στις προθέσεις τους είναι, εφόσον οι εξελίξεις σε νομικό επίπεδο είναι ευνοϊκές ως προς το αίτημα αποφυλάκισής τους να διεκδικήσουν την επιστροφή της Μαρίας στην οικογένειά τους και να προβούν σε διαδικασίες νόμιμης υιοθεσίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: «Προστατεύουμε την ομάδα και τη στηρίζουμε με φωνή, πάθος και καρδιά»

Ο Ολυμπιακός με νέα ενημέρωση του καλεί τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός στην αναμέτρηση της Πέμπτης (9/5) με αντίπαλο την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024