Μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα με τους θεατές στην Πανεπιστημίου
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με το Κέντρο της Αθήνας να είναι αποκλεισμένο πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στην πλατεία Συντάγματος ενώπιον του υπουργού Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλου. Πάντως, οι θεατές μπορούσαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση μόνο από την Πανεπιστημίου μετά την Βουκουρεστίου.
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με το Κέντρο της Αθήνας να είναι
αποκλεισμένο πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στην πλατεία
Συντάγματος ενώπιον του υπουργού Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλου.
Προηγήθηκε η
δοξολογία στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου έδωσε το «παρών» ο
δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας και το Κοινοβούλιο ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Δριβελέγκας.
Παρόντες ήταν επίσης ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
«Η εποποιία του 1940 μας διδάσκει ότι οι Έλληνες κάτω και από τις πλέον αντίξοες συνθήκες μπορούμε να καταφέρουμε το ακατόρθωτο αρκεί να παραμείνουμε ενωμένοι και να έχουμε ομοψυχία.
» Σήμερα 73 χρόνια μετά χρειάζεται η ίδια ενότητα, η ίδια ομοψυχία για να ολοκληρώσουμε τη μεγάλη εθνική προσπάθεια και να βγούμε νικητές από τη βαθύτερη κρίση που γνώρισε η πατρίδα μας μετά τον πόλεμο. Γιατί πρέπει να παραδώσουμε στις νέες γενιές μια Ελλάδα μεταμνημονιακή, ανεξάρτητη, ισχυρή και ευημερούσα. Τους το οφείλουμε» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ο υπουργός.
«Για να μην επαναλάβει τα τραγικά λάθη του παρελθόντος ένας λαός πρέπει να γνωρίζει την Ιστορία του και εδώ τον πρώτο λόγο τον έχουν οι δάσκαλοι και τα σχολεία για να διδάξουν στα παιδιά τι σημαίνει βία, διχασμός, φασισμός και πόλεμος» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν και περίπου 80 μαθητές των δύο ομογενειακών ελληνικών σχολείων του Λονδίνου, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Αθήνα για εκπαιδευτική εκδρομή.
Για τους υπόλοιπους θεατές η περιοχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος ήταν αποκλεισμένη και μπορούσαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση μόνο από την οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της Βουκουρεστίου και μετά.
Δύο συγκεντρώσεις στα Προπύλαια
Διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα.
Επίσης, μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ διοργάνωσαν στον πεζόδρομο της Κοραή τη δική τους εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο, με ομιλίες και κατάθεση στεφάνων έξω από τα πρώην κρατητήρια της Γκεστάπο.
* Το κέντρο δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία σταδιακά από τη 1 το μεσημέρι, ενώ άνοιξαν όλοι οι σταθμοί του Μετρό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άστoν Βίλα – Άρσεναλ 2-1: Πήραν το ντέρμπι οι «χωριάτες» και… χαμός στην κορυφή της Premier League
- Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί του Μετρό
- «Έκλεψε» η Black Friday λεφτά από τα Χριστούγεννα; – Τι έδειξε το ταμείο
- LIVE: Μάντσεστερ Σίτι – Σάντερλαντ
- Πώς δρούσε η συμμορία των ληστών στο Βύρωνα – Βίντεο ντοκουμέντα από τις επιθέσεις
- LIVE: Τότεναμ – Μπρέντφορντ
