Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απουσίασαν τα απρόοπτα αλλά και επίσημοι από τη στρατιωτική παρέλαση

Απουσίασαν τα απρόοπτα αλλά και επίσημοι από τη στρατιωτική παρέλαση

Με τη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν τόσο αυστηρά, που λίγοι μπόρεσαν να παρακολουθήσουν από κοντά την παρέλαση. Η ομίχλη στη συμπρωτεύουσα δεν επέτρεψε να φανούν οι πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών, ενώ περισσότερο αντιληπτή έγινε η «πολιτική ομίχλη» με αφορμή τις δηλώσεις Τζιτζικώστα.

Με τη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων ήταν τόσο αυστηρά, που ουσιαστικά λίγοι μπορούσαν να παρακολουθήσουν από κοντά την παρέλαση. Ηχηρές ήταν οι απουσίες από την εξέδρα των επισήμων, λόγω του ζητήματος που προέκυψε με τις δηλώσεις Τζιτζικώστα.

Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν ο υπουργός Άμυνας, Δ.Αβραμόπουλος, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θ.Καράογλου, οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης, Γ.Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ.Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Θεοφ.Παππάς, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο μητροπολίτης Άνθιμος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.

Απουσίασαν ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντ.Γρέγος παρακολούθησε την παρέλαση από το πεζοδρόμιο,

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Σε απόσταση 200μ από την εξέδρα των επισήμων και απέναντι από αυτή δεν επιτρεπόταν η παρουσία κόσμου, ενώ η είσοδος στη συγκεκριμένη ζώνη γινόταν μόνο με ειδική πρόσκληση και ύστερα από διπλό έλεγχο.
{{{ map }}}
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Αμυνας, φέτος μετά από 3 χρόνια επέστρεψαν στις παρελάσεις τα μηχανοκίνητα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα έγιναν πτήσεις F-16, Mirage 2000 και A7Corsair, ωστόσο λόγω ομίχλης στη συμπρωτεύουσα δεν έγιναν ορατά από όσους παρακολουθούσαν την παρέλαση στο ύψος της εξέδρας των επισημων.

Αντίθετα, ορατά έγιναν τα ελικόπτερα απάτσι και τα σινούκ που πέταξαν σε πιο χαμηλό ύψος.

Το ιστορικό με τις δηλώσεις Τζιτζικώστα

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστας προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις όλων των κομμάτων με την απόφασή του να προσκαλέσει -βάσει πρωτοκόλλου- στην παρέλαση εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αποφάσισαν να μην στείλουν εκπρόσωπο στην εξέδρα των επισήμων, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τζιτζικώστας έριξε λάδι στη φωτιά με τη δήλωσή του ότι κάποιος άλλος «θα μπορούσε να πει -μακριά από εμένα τέτοιες σκέψεις- ότι το ΠΑΣΟΚ είναι και αυτό εγκληματική οργάνωση διότι έχει καταδικαστεί ο κ. Τσοχατζόπουλος».

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε ανακοίνωσή του υπογράμμισε ότι ο κ. Τζιτζικώστας «στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη -στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- και νομίζοντας ότι εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε την ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να προσβάλει τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιο δήμο έχει την έδρα του».

Αμεση ήταν και η αντίδραση του κυβερνητικού Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος έκανε λόγο για «νέα γκάφα» από τον περιφερειάρχη και ζήτησε να προβεί σε διορθωτική δήλωση. «Όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει. Ο κ.Τζιτζικώστας οφείλει άμεσα να προβεί σε διορθωτική δήλωση» ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Λίγο αργότερα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει ότι σε καμιά περίπτωση δεν υπονόησε και δεν θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024