Δεν θα παραστεί στην παρέλαση ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα παραστεί, σύμφωνα με πηγές της Χ.Τρικούπη, στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, με στόχο να αποδοκιμάσει τόσο τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστα για το ΠΑΣΟΚ, όσο και την πρόσκληση που απηύθυνε στην Χρυσή Αυγή για να παραστεί στην παρέλαση.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν θα παραστεί, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, στην παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αποδοκιμάζοντας με πολύ έντονο τρόπο τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, ο οποίος -κατά τις ίδιες πληροφορίες- δεν προέβη σε διορθωτική δήλωση, που να ικανοποιεί το ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας δεν ικανοποίησε ούτε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ να μη παραστεί στην παρέλαση, όπως ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Κατά το ΠΑΣΟΚ η παρουσία Τζιτζικώστα στην παρέλαση θα «είναι προσβολή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ύστερα από την πρόσκληση που απηύθυνε στη Χρυσή Αυγή για να παραστεί στην παρέλαση, δεδομένης και της αντίδρασης του Κάρολου Παπούλια.
Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπήσει στην παρέλαση το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Αντώνης Σαουλίδης, αλλά και αυτός θα αποχωρήσει σε περίπτωση που προσέλθει στην εξέδρα των επισήμων εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.
Το κλίμα που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τον κ. Τζιτζικώστα έδωσε και ο γραμματέας Επικοινωνία του Κινήματος Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος σε ραδιοφωνική του δήλωση, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Έχει τινάξει την παρέλαση στον αέρα. Έχει καταφέρει με τη στάση του να έχει απομονωθεί πλήρως και όλοι να τον καταδικάζουν και να του ασκούν έντονη κριτική».
Ο κ. Καρύδης ζήτησε επίσης: «Η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση να πάρουν πολύ καθαρή θέση πάνω σε αυτό το θέμα και να το στιγματίσουν και να το καταδικάσουν πλήρως και να απομονώσουν αυτόν τον άνθρωπο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- MAD VMA 2026: Απόψε αποκλειστικά στο MEGA
- Ο Κλοπ θέλει να επιστρέψει στους πάγκους και να αναλάβει τη Γερμανία
- Στρακόσια και Ρότα «παίζουν μπάλα» στη Μύκονο
- ΕΛΑΣ: Ηθικός αυτουργός της κατάπτωσης των θεσμών, ο Μητσοτάκης – Εθνική ανάγκη η ηθική επανάσταση
- Πρόγραμμα του NATO δοκιμάζει ένα χόρτο για τον καθαρισμό των μολυσμένων εδαφών στην Ουκρανία
- ΑΕΚ: Ο Πήλιος συμφώνησε και υπογράφει νέο συμβόλαιο
- Σεισμός στα Κύθηρα: 4,4 Ρίχτερ – Πού ήταν το επίκεντρο
- Νότια Αφρική: Μαζικές αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις και φόβοι για νέο κύμα ξενοφοβικής βίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442