Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός 7,3 στην Ιαπωνία, μικρό τσουνάμι έπληξε την Φουκουσίμα

Σεισμός 7,3 στην Ιαπωνία, μικρό τσουνάμι έπληξε την Φουκουσίμα

Σεισμός 7,3 έπληξε την Ιαπωνία την Παρασκευή. Μικρό τσουνάμι, με κύματα ύψους 1 μέτρου έπληξε την επαρχία της Φουκουσίμα, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε ανοιχτά του νησιού Χονσού. Ο πυρηνικός σταθμός στη Φουκουσίμα εκκενώθηκε προληπτικά. Η Ιαπωνία βρίσκεται, επίσης, αντιμέτωπη με ισχυρό τυφώνα, τον Φρανσίσκο.

Σεισμός 7,3 έπληξε την Ιαπωνία την Παρασκευή. Μικρό τσουνάμι, με κύματα ύψους 1 μέτρου έπληξε την επαρχία της Φουκουσίμα, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε ανοιχτά του νησιού Χονσού.

Η αρμόδια μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας, η οποία υπολογίζει το μέγεθος του σεισμού σε 6,8, είχε εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ο σεισμός σημειώθηκε 371 μίλια ανατολικά της νήσου Χονσού στις 03:10 του Σαββάτου, τοπική ώρα (20:10 απόψε, ώρα Ελλάδας). Το εστιακό βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση ΝΗΚ, το τσουνάμι που έπληξε τις ανατολικές ακτές της επαρχίας Μιγιάγκι είχε ύψος μόλις 30 εκατοστά, ήταν δηλαδή μικρότερο από όσο είχε προβλέψει αρχικά η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Από την δόνηση δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ο οποίος υπέστη πολύ μεγάλες ζημιές από τον σεισμό και το τσουνάμι που είχε σημειωθεί στην περιοχή το 2011.

Ο πυρηνικός σταθμός εκκενώθηκε, πάντως, προληπτικά. Όπως ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo η εντολή δόθηκε από την διαχειρίστρια εταιρεία TEPCO και αφορούσε έναν συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων οι οποίοι κλήθηκαν να φύγουν και να αναζητήσουν προστασία σε σημεία με μεγαλύτερο υψόμετρο, για προληπτικούς λόγους.

Για τον ίδιο λόγο απομακρύνθηκαν τα πλοία που ήταν δεμένα στο λιμάνι στα νότια του πυρηνικού σταθμού. Σύμφωνα με την TEPCO πάντως δεν παρατηρήθηκε κάποιο καινούριο πρόβλημα εξαιτίας του σεισμού, ούτε αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας.

Το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό είχε ανακοινώσει ότι δεν υπάρχει απειλή για καταστροφικό και εκτεταμένο τσουνάμι στη Χαβάη, αμερικανική Πολιτεία που βρίσκεται στον Ειρηνικό.

Αρχικά η USGS είχε αναφέρει ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,6 βαθμών, ενώ στη συνέχεια διόρθωσε την εκτίμησή της σε 7,3.

Εκτός από τον σεισμό, τις τελευταίες ώρες η Ιαπωνία βρίσκεται αντιμέτωπη και με έναν ισχυρό τυφώνα, τον Φρανσίσκο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024