Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βιετνάμ, μια χώρα βγαλμένη από παραμύθι!

Βιετνάμ, μια χώρα βγαλμένη από παραμύθι!

Το παραμυθένιο Βιετνάμ, σύμφωνα µε τους τοπικούς μύθους, γεννήθηκε από τον έρωτα ενός θαλάσσιου δράκου και μιας πανέμορφης νεράιδας, που ζούσε στα βουνά. Τα 100 παιδιά τους σκορπίστηκαν, πενήντα από αυτά στα βουνά και τα υπόλοιπα στις θάλασσες, δημιουργώντας ένα από τα ομορφότερα σκηνικά ολόκληρου του κόσμου! Το Βιετνάμ βρίσκεται στην άκρη της χερσονήσου της […]

Το παραμυθένιο Βιετνάμ, σύμφωνα µε τους τοπικούς μύθους, γεννήθηκε από τον έρωτα ενός θαλάσσιου δράκου και μιας πανέμορφης νεράιδας, που ζούσε στα βουνά. Τα 100 παιδιά τους σκορπίστηκαν, πενήντα από αυτά στα βουνά και τα υπόλοιπα στις θάλασσες, δημιουργώντας ένα από τα ομορφότερα σκηνικά ολόκληρου του κόσμου!

Το Βιετνάμ βρίσκεται στην άκρη της χερσονήσου της Ινδοκίνας και η ακτογραμμή του, η οποία βρέχεται από τη Θάλασσα της Κίνας, εκτείνεται στο εντυπωσιακό μήκος των 3.444 χλμ. Οι παραλίες της χώρας συμπεριλαμβάνονται στις καλύτερες του κόσμου: Danang, Hue, Hoi An, Nha Trang, Phan Thiet, Mui Ne, Phu Coc και ένας μακρύς κατάλογος παραδεισένιων παραλιών, που δεν είναι εύκολο να ολοκληρωθεί.

Το Βιετνάμ διαθέτει ένα μοναδικό φυσικό τοπίο µε πολλές πτυχές και φοβερές αντιθέσεις. Από την ενδοχώρα, µε τα ατελείωτα ρυζοχώραφα, τις ομιχλώδεις βουνοκορφές, τις απροσπέλαστες ζούγκλες και τα ορμητικά ποτάμια, μέχρι τις ειδυλλιακές παραλίες, µε τα κρυστάλλινα νερά και τις χιλιάδες κοραλλιογενή νησιά, το Βιετνάμ είναι ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς του πλανήτη µας.

Ανάμεσα στα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε είναι το σπήλαιο Son Doong, το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου (80×80 μ.), οι εκθαμβωτικοί καταρράκτες στην πόλη Dalat, γνωστοί και ως «καταρράκτες των 7 επιπέδων», και το δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ, με τους παραποτάμους του.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την παραδοσιακή βιετναμέζικη κουζίνα, καθώς και τις επιμέρους τοπικές γεύσεις. Ο βορράς παραμένει πιστός στις παραδόσεις, ο νότος είναι περισσότερο επηρεασμένος από την Κίνα, ενώ στο κέντρο της χώρας οι γεύσεις είναι εξαιρετικά πικάντικες. Το σίγουρο είναι ότι σε οποιοδήποτε μέρος του Βιετνάμ κι αν βρεθείτε θα γευθείτε αδιαμφισβήτητα νόστιμα πιάτα.

Να επισημάνουμε ότι για να ταξιδέψει κανείς στο Βιετνάμ είναι απαραίτητη η έκδοση βίζας.

*Για περαιτέρω πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.travelplan.gr ή απευθυνθείτε σε έναν από τους εξειδικευμένους ταξιδιωτικούς συμβούλους του Travel Plan στο 210 3333300.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024