Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επεκτείνεται σε Citigroup και Credit Suisse η έρευνα για τα τιτλοποιημένα προϊόντα

Επεκτείνεται σε Citigroup και Credit Suisse η έρευνα για τα τιτλοποιημένα προϊόντα

Citigroup και Credit Suisse διερευνώνται από τις αμερικανικές αρχές για τον ρόλο που διαδραμάτισαν στη χρηματοοικονομική κρίση του 2008 διαθέτοντας τιτλοποιημένα προϊόντα τα οποία βασίστηκαν σε ενυπόθηκα δάνεια. Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα αξιοποιεί για τις εν λόγω έρευνες νομοθεσία του 1989, βάσει της οποίας, η έρευνα για παραβίαση των ρυθμιστικών κανόνων μπορεί να επεκταθεί πέρα της Wall Street σε περίπτωση πιστωτικής κρίσης.

 

Οι τραπεζικοί κολοσσοί Citigroup και Credit Suisse διερευνώνται από τις αμερικανικές δικαστικές αρχές για τον ρόλο που διαδραμάτισαν στη χρηματοοικονομική κρίση του 2008 διαθέτοντας τιτλοποιημένα προϊόντα τα οποία βασίστηκαν σε ενυπόθηκα δάνεια.

Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα αξιοποιεί για τις εν λόγω έρευνες νομοθεσία του 1989, βάσει της οποίας η έρευνα για παραβίαση των ρυθμιστικών κανόνων μπορεί να επεκταθεί πέρα της Wall Street σε περίπτωση πιστωτικής κρίσης.

Η Citigroup βρίσκεται υπό έρευνα στο Κολοράντο, το Μπρούκλιν και τη Νέα Υόρκη. Η έρευνα εναντίον της ελβετικής Credit Suisse διεξάγεται από τους εισαγγελείς στο Κολοράντο και το Νιου Τζέρσεϊ.

Η έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφορικά με τα τιτλοποιημένα προϊόντα που στηρίχθηκαν σε ενυπόθηκα δάνεια αφορά συνολικά πλέον 8 τράπεζες. Μέχρι σήμερα στο στόχαστρο είχαν βρεθεί οι JPMorgan και Bank of America.

Το Bloomberg αναφέρει ότι ο πρόεδρος Ομπάμα έχει δημιουργήσει ομάδα δράσης που αποτελείται από αξιωματούχους ομοσπονδιακών αλλά και τοπικών αρχών, η οποία έχει ζητήσει την κατάθεση δεκάδων ανθρώπων, έχει κατασχέσει εκατομμύρια έγγραφα και εργάζεται πυρετωδώς από δέκα διαφορετικά εισαγγελικά γραφεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με Φουντούλη και Γεννηδουνιά συνεχίζει να γράφει ιστορία

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final 4 μετά από πέντε χρόνια και ήδη κάνει όνειρα για την ανάδειξη του σε πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη φορά μετά το 2002 και το 2018.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024