Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο αμερικανοί ναυτικοί απήχθησαν από πειρατές ανοιχτά της Νιγηρίας

Δύο αμερικανοί ναυτικοί απήχθησαν από πειρατές ανοιχτά της Νιγηρίας

Πειρατές επιτέθηκαν σε δεξαμενόπλοιο, το οποίο βρισκόταν ανοιχτά των ακτών της Νιγηρίας και απήγαγαν δύο αμερικανούς ναυτικούς, τον καπετάνιο και τον πρώτο μηχανικό. Το δεξαμενόπλοιο C-Retriever, το οποίο ανήκει στην αμερικανική εταιρεία Edison Chouest Offshore, δέχθηκε επίθεση τα ξημερώματα της Τετάρτης. Την ανησυχία του για την αύξηση της πειρατείας στη Δυτική Αφρική εξέφρασε ο Λευκός Οίκος.

Πειρατές επιτέθηκαν σε δεξαμενόπλοιο, το οποίο βρισκόταν ανοιχτά των ακτών της Νιγηρίας και απήγαγαν δύο αμερικανούς ναυτικούς, τον καπετάνιο και τον πρώτο μηχανικό.

Οι επιθέσεις πειρατών ανοιχτά της Νιγηρίας έχουν αυξηθεί κατά 30% φέτος.

Το δεξαμενόπλοιο C-Retriever, το οποίο ανήκει στην αμερικανική εταιρεία Edison Chouest Offshore, δέχθηκε επίθεση τα ξημερώματα της Τετάρτης, σύμφωνα με πηγές από ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας με έδρα τη Βρετανία.

Την ανησυχία του για την αύξηση της πειρατείας στη Δυτική Αφρική εξέφρασε ο Λευκός Οίκος.

«Αναζητούμε πρόσθετες πληροφορίες, έτσι ώστε να συμβάλλουμε στην ασφαλή επίλυση της κατάστασης» είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

«Γενικότερα, μας απασχολεί η ανησυχητική αύξηση της συχνότητας εμφάνισης θαλάσσιων εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των κρουσμάτων πειρατείας στα ανοικτά των ακτών της Δυτικής Αφρικής, και συγκεκριμένα στον Κόλπο της Γουινέας» δήλωσε.

Για να αποφύγουν τα επικίνδυνα νερά στα ανοικτά της Σομαλίας και το Κέρας της Αφρικής στα ανατολικά, απ’ όπου τα πλοία περνούν με ένοπλο προσωπικό ασφαλείας, πολλά πλοία πρέπει να αγκυροβολήσουν ανοιχτά χωρών της δυτικής Αφρικής.

Αυτό τα καθιστά ευάλωτα στις επιθέσεις και αυξάνει το κόστος ασφάλισής τους.

Οι ναύτες και οι εργαζόμενοι στις πετρελαιοπηγές που πέφτουν θύματα απαγωγής στα νερά της Νιγηρίας συνήθως αφήνονται ελεύθεροι μετά την καταβολή λύτρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024