Grand Prix Ινδίας 2013: Αβέβαιη η διεξαγωγή του αγώνα λόγω φορολογικής παράβασης
Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας θα αποφασίσει αν θα διεξαχθεί ο αγώνας της Κυριακής 27 Οκτωβρίου, αφού πρώτα εξετάσει σχετική καταγγελία για φορολογικές παραβάσεις των διοργανωτών που αφορούσαν στο περσινό Grand Prix.
Αβέβαιη είναι η διεξαγωγή του ινδικού Grand Prix την προσεχή Κυριακή 27 Οκτωβρίου.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας κάλεσε σε απολογία τους διοργανωτές έπειτα από καταγγελία για φορολογική παράβαση.
Η οργανωτική επιτροπή του ινδικού Grand Prix όφειλε να προσθέσει ειδικό φόρο 25% στην τιμή του εισιτηρίου, ακολουθώντας νόμο του κράτους του 2011 που όριζε ότι ο αγώνας εντάσσεται στην κατηγορία “θέαμα” και όχι “άθλημα”.
Αυτό σήμαινε ότι οι διοργανωτές δεν είχαν δικαίωμα σε κάποιου είδους φοροαπαλλαγή, οι οποίοι όμως, παρόλα αυτά, δεν πρόσθεσαν το σχετικό φόρο στα εισιτήρια του 2012. Έτσι, δεν καταβλήθηκε φόρος στο κράτος αφήνοντας έκθετους τους διοργανωτές.
Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί αύριο Παρασκευή 25 Οκτωβρίου. «Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε τη δικαστική απόφαση, όποια κι αν είναι αυτή», δήλωσε εκπρόσωπος της διοργάνωσης του αγώνα.
Ο ισχυρός άνδρας της Formula 1, Bernie Ecclestone ήδη έθεσε εκτός το ινδικό Grand Prix από το πρόγραμμα του 2014, για “υλικοτεχνικούς λόγους”, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει.
Αν δεν πραγματοποιηθεί ο αγώνας, ο Sebastian Vettel θα εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τέταρτο συνεχή τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1.
auto.in.gr
- Νέα πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου με 7 «ναι» και ένα λευκό
- Φαράγγι της Σαμαριάς: Ολονύχτια επιχείρηση για τη διάσωση Βέλγου τουρίστα
- Ο Τραμπ εκθείασε τη FIFA για το σκάνδαλο Μπαλογκάν: «Ο Τζιάνι πήρε τη σωστή απόφαση»
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 24 Ιουλίου
- Μάριος Φραγκούλης: Τα παιδικά χρόνια χωρίς τους γονείς του και το bullying από τους συμμαθητές του
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε σπίτι στην Άνω Τούμπα – Σώθηκε ένας ηλικιωμένος
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος οδηγούσε κλεμμένη μηχανή με 170χλμ/ώρα
- Κυψέλη: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τις ρωγμές σε σπίτια – «Δεν ξέρουμε αν υπάρχει στατική επάρκεια ή όχι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442