Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποσύρει το Λονδίνο τις αφίσες «φύγετε, αν ήρθατε παράνομα στη χώρα»

Αποσύρει το Λονδίνο τις αφίσες «φύγετε, αν ήρθατε παράνομα στη χώρα»

Στην απόφαση να καταργήσει τα βαν στο Λονδίνο που περιφέρουν αφίσες με «προειδοποίηση» σε όσους βρίσκονται χωρίς χαρτιά στη χώρα να φύγουν προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών, αναγνωρίζοντας -όπως είπε η υπουργός- πως ήταν «μία λανθασμένη κίνηση». Εκτός από το ότι το μήνυμα ήταν «υπερβολικά απότομο», όπως κατέληξε η υπουργός, φαίνεται ότι η κίνηση ήταν και παντελώς άσκοπη· υποτίθεται πως μόνο ένας μετανάστης αποφάσισε να φύγει από τη Βρετανία λόγω της αφίσας, κι αυτό μόνο αοφύ διάβασε τις επικρίσεις για αυτήν σε εφημερίδα.

Στην απόφαση να καταργήσει τα βαν στο Λονδίνο που περιφέρουν αφίσες με «προειδοποίηση» σε όσους βρίσκονται χωρίς χαρτιά στη χώρα να φύγουν προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών, αναγνωρίζοντας -όπως είπε η υπουργός- πως ήταν «μία λανθασμένη κίνηση».

Εκτός από το ότι το μήνυμα ήταν «υπερβολικά απότομο», όπως κατέληξε η υπουργός, φαίνεται ότι η κίνηση ήταν και παντελώς άσκοπη· υποτίθεται πως μόνο ένας μετανάστης αποφάσισε να φύγει από τη Βρετανία λόγω της αφίσας, κι αυτό μόνο αφού διάβασε τις επικρίσεις για αυτήν σε εφημερίδα.

Τα βαν περιφέρονταν στους δρόμους με το ερώτημα «είστε παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο;» και την απάντηση «γυρίστε πίσω, ή θα συλληφθείτε». Οι ενδιαφερόμενοι μάλιστα μπορούσαν να στείλουν και SMS με τη λέξη «Home» («Πατρίδα») σε τηλεφωνικό αριθμό.

Η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι, υπέρμαχος πολιτικών για περιορισμό των μεταναστών στη Βρετανία, ανέφερε πως αποφασίστηκε να μην συνεχιστεί το πρόγραμμα με τα βαν, μετά την απογοητευτική αξιολόγησή του.

«Οι πολιτικοί πρέπει να είναι πρόθυμοι να βγουν μπροστά και να μιλήσουν όταν πιστεύουν ότι τελικά κάτι δεν ήταν καλή ιδέα, και πιστεύω ότι το μέσο ήταν υπερβολικά απότομο» είπε η υπουργός. Το πρόγραμμα είχε εφαρμοστεί δοκιμαστικά στο Λονδίνο και θα εξεταζόταν εάν θα επεκτεινόταν και στην υπόλοιπη Βρετανία.

Η αξιολόγηση στην οποία αναφερόταν η υπουργός αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες. Στην αξιολόγηση αναφέρεται ότι μόνο ένας μετανάστης που βρισκόταν παράνομα στη χώρα χρησιμοποιήσε την «υπηρεσία» της αφίσας για να φύγει, κι αυτό μόνο αφού διάβασε τις επικρίσεις για το πρόγραμμα στον Guardian, όπως υποστηρίζει η ίδια η εφημερίδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024