Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φυσικοθεραπευτές με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες αναστολές των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, από σήμερα Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, μετά την άκτον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Αντώνη Μπέζα.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) συναντήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα προβλήματα του κλάδου. Ωστόσο, όπως εκτιμούν οι φυσικοθεραπευτές δεν δόθηκαν επαρκείς διαβεβαιώσεις οι οποίες να ικανοποιούν την αγανάκτηση των φυσικοθεραπευτών.

Από την πλευρά του υπουργείου όμως κατέστη σαφές ότι, με το νέο προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ θα ισχύσει νέος κωδικός για κάθε πάροχο, συνεπώς δεν υπάρχει φόβος για μη δίκαιη κατανομή των πόρων. Ο κ.Γεωργιάδης επίσης δεσμεύθηκε ότι μετά το πέρας των εσωτερικών διαβουλεύσεων του υπουργείου Υγείας, για την κατανομή των κονδυλίων για το 2013 και την εφαρμογή του claw back σ’ αυτά, θα ενημερωθεί ο ΠΣΦ. Ενώ δεν ανέλαβε καμιά δέσμευση ως προς τη χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους φυσικοθεραπευτές του δημόσιου τομέα.

health.in.gr