Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακελειό από επίθεση καμικάζι σε καφετέρια της Βαγδάτης

Μακελειό από επίθεση καμικάζι σε καφετέρια της Βαγδάτης

Πανικό και χάος έσπειρε βομβιστής αυτοκτονίας που «εμβόλισε» με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατάμεστη καφετέρια σε σιιτική συνοικία της Βαγδάτης. Τουλάχιστον 35 νεκροί και περισσότεροι από 45 τραυματίες είναι ο απολογισμός της ισχυρής έκρηξης στην καφετέρια της ιρακινής πρωτεύουσας που αποτελεί δημοφιλή τόπο συνάντησης των νέων. Συνολικά 50 νεκροί την Κυριακή σε σειρά επιθέσεων σε όλη τη χώρα.

Πανικό και χάος έσπειρε βομβιστής αυτοκτονίας που «εμβόλισε» με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατάμεστη καφετέρια σε σιιτική συνοικία της Βαγδάτης το βράδυ της Κυριακής.

Τουλάχιστον 35 νεκροί και περισσότεροι από 45 τραυματίες είναι ο αρχικός απολογισμός της ισχυρής έκρηξης στην καφετέρια της ιρακινής πρωτεύουσας.

Η συγκεκριμένη καφετέρια και ένα παρακείμενο κατάστημα με χυμούς στη σιιτική γειτονιά Αμίλ αποτελούν δημοφιλή τόπο συνάντησης νέων.

Την Κυριακή σκοτώθηκαν συνολικά περισσότεροι από 50 άνθρωποι σε σειρά επιθέσεων σε όλη τη χώρα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 15 άτομα σκοτώθηκαν σε σειρά βομβιστικών επιθέσεων εναντίον στόχων στον τομέα ασφαλείας και σε κυβερνητικά κτίρια σε ολόκληρο το Ιράκ.

Μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, αλλά ένοπλοι σουνίτες -περιλαμβανομένων μελών της Αλ Κάιντα- πραγματοποιούν συχνά επιθέσεις εναντίον στόχων του τομέα ασφαλείας και άλλων στόχων που εργάζονται για την σιιτική κυβέρνηση.

Σε μία από τις επιθέσεις, ο βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε το αυτοκίνητό του σε σημείο ελέγχου του κεντρικού δρόμου της Ράβα και ανατινάχθηκε, δήλωσαν αξιωματούχοι στo Reuters, ενώ ένας άλλος επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα κι ένας τρίτος στην κατοικία του δημάρχου τραυματίζοντάς τον σοβαρά και σκοτώνοντας τρία άτομα.

Δύο άλλοι βομβιστές αυτοκτονίας φορώντας αστυνομικές στολές ανατινάχθηκαν μέσα στο κτίριο του δημοτικού συμβουλίου της Ράβα σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους και τον αντιπρόεδρό του, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένας καμικάζι ανατινάχθηκε κοντά στην κατοικία ανώτατου αξιωματικού της αστυνομίας στα νότια περίχωρα της Σαμάρα, 100 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, σύμφωνα με δηλώσεις αστυνομικών.

Ο δράστης οδήγησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του προς το συγκεντρωμένο πλήθος σε σημείο όπου νωρίτερα είχε σημειωθεί μικρότερη έκρηξη, κοντά στην κατοικία του ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας Νάσερ Νταγούντ.

Ο ίδιος απουσίαζε τη στιγμή της επίθεσης, αλλά οι περισσότεροι από τους νεκρούς και τους τραυματίες ήταν συγγενείς του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024