Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στρατιωτική άσκηση ίσως ευθύνεται για την πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία

Στρατιωτική άσκηση ίσως ευθύνεται για την πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία

Το ενδεχόμενο οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία να προκλήθηκαν από τη χρήση πυρομαχικών στη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης ερευνούν οι αρχές της χώρας. Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι τραγικός, καθώς ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του, τουλάχιστον 200 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ τεράστιες δασικές εκτάσεις έχουν γίνει στάχτη.

Το ενδεχόμενο οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία να προκλήθηκαν από τη χρήση πυρομαχικών στη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης ερευνούν οι αρχές της χώρας.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι τραγικός, καθώς ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του, τουλάχιστον 200 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ τεράστιες δασικές εκτάσεις έχουν γίνει στάχτη.

Σύμφωνα με το BBC, η πρώτη φωτιά -που προκάλεσε την πύρινη λαίλαπα- εκδηλώθηκε στην περιοχή Λίθγκοου, στα Γαλάζια Όρη, όπου εδρεύει στρατιωτική βάση. Την ημέρα που ξέσπασε η φωτιά, στην περιοχή διεξαγόταν στρατιωτική άσκηση.

Το υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ερευνά εάν τα δύο περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους.

Η πυρκαγιά μαίνεται σε μια περίμετρο 200 χιλιομέτρων, νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ. Αυστραλοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η μάχη με τις φλόγες μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, παρόλο που στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος από 1.500 πυροσβέστες, αλλά και ισχυρές εναέριες δυνάμεις.

«Βλέποντας τη ζημιά και την καταστροφή στις περιοχές αυτές, περιμένουμε ότι θα έχουν πληγεί εκατοντάδες σπίτια, κτίρια και υποδομές» δήλωσε ο επίτροπος της Πυροσβεστικής Σέιν Φιτζσίμονς.{{{ map }}}

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πραγματικότητα, ότι δηλαδή μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι μέσα στα σπίτια τους που πιθανόν δεν μπόρεσαν να διαφύγουν» πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024