Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για σεξ;

Γιατί το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για σεξ;

To αποδεικνύουν οι επιστημονικές έρευνες. Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για σεξ. Δείτε γιατί και go for it.

Λουκία Λυκίδη

H αλλαγή της εποχής επηρεάζει με τρόπους που πραγματικά δεν μπορούμε να φανταστούμε το σεξ. Παρακάτω θα διαβάσετε μερικούς από τους πιο ασυνήθιστους τρόπους που το φθινόπωρο επηρεάζει την διάθεση μας με την έγκυρη σφραγίδα της επιστημονικής έρευνας.

Αυξημένη διάθεση
Αντίθετα με τα φύλλα, η libido τους κρύους μήνες ανεβαίνει. Το φθινόπωρο είναι η εποχή του χρόνου όπου τα επίπεδα της τεστοστερόνης -τα οποία συνδέονται με την διάθεση μας για σεξ- είναι πιο υψηλά από οποιαδήποτε άλλη εποχή. Αυτό προκύπτει από αρκετές έρευνες που έγιναν και ανταποκρίνεται και στην γυναικεία libido. Τώρα αν αυτό προκύπτει από πρωτόγονα ένστικτα αναπαραγωγής (και σε άλλα έμβια όντα το φθινόπωρο είναι περίοδος εντατικού ζευγαρώματος) ή ενεργοποιείται από την μείωση των ωρών της ηλιοφάνειας είναι άγνωστο.

Είμαστε ακόμη πιο ελκυστικές για τους άνδρες
Τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να είναι υπεύθυνα για την μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης που εμφανίζουν οι γυναίκες το φθινόπωρο, κατέληξαν οι ερευνητές του Simon Fraser University. Επίσης οι άνδρες θεωρούν τις γυναίκες πιο ελκυστικές τους δροσερούς και κρύους μήνες του χρόνου σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Perception. Μία θεωρία λέει ότι αυτό συμβαίνει λόγω των υψηλών ποσοστών της τεστοστερόνης που παρατηρούνται στον ανθρώπινο οργανισμό αυτούς τους μήνες ενώ μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι λειτουργεί σαν αντίδραση στο ότι τον χειμώνα οι άνδρες δεν εκτίθενται σε εικόνες σέξι και αποκαλυπτικών γυναικείων εμφανίσεων λόγω κρύου. Μέχρι τον Ιανουάριο, η τεστοστερόνη είναι πια τόσο ψηλά που κανείς από τους άνδρες δεν νοιάζεται για εκείνα τα έξτρα κιλά που κάνουν εμάς τις γυναίκες να ανησυχούμε.

Οι συνθήκες το ευνοούν
Η αίσθηση του κρύου ενεργοποιεί την λαχτάρα μας για ζεστασιά σε όλες τις μορφές της. Συνεπώς και την εγγύτητα στο σεξ. Το να κρατάμε ένα ζεστό αντικείμενο (όπως μια κούπα κακάο) ασυνείδητα μας κάνει πιο συναισθηματικούς και ερωτικούς. Επίσης συγκεκριμένα το κακάο αυξάνει την ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα και συνεπώς την διάθεση για σεξ.
Το Status στο facebook
Την υπεροχή του φθινοπώρου αποδεικνύει και το δημοφιλές facebook. Ερευνώντας τις αλλαγές στο relationship status στο facebook ή ερευνητές κατέληξαν πως το καλοκαίρι συμβαίνουν πολύ χωρισμοί ενώ αντίθετα το φθινόπωρο, ήταν πολύ οι single που άλλαξαν το status τους σε In a relationship ή Engaged.
Η διαιώνιση του είδους.
Στατιστικά μιλώντας, το φθινόπωρο είναι η πιο γόνιμη περίοδος για το ανθρώπινο είδους. Ειδικά ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι πως από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο, ο αριθμός και η συγκέντρωση σπέρματος στους άνδρες είναι στα χαμηλότερα επίπεδα εξαιτίας της θερμοκρασίας. Προσπαθώντας λοιπόν να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο τα σπερματοζωάρια το φθινόπωρο τείνουν να ξεπερνούν κατά πολύ τον μέσο όρο αποδοτικότητας τους και να μας ωθούν σε ζευγάρωμα.

Του κόσμου τα παράξενα

Στην περίπτωση των Αμερικανών μελέτες απέδειξαν πως μυρωδιές που συνδέονται με το γιορτινό δείπνο της Ημέρας των Ευχαριστιών ενίσχυαν την διάθεση για σεξ, αυξάνοντας την ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα των ανδρών του δείγματος που μελετούσε ο Alan Hirsh, ιδρυτής του Smell and Taste Treatment and Reasearch. H αντίδραση τους έμοιαζε να είναι ανάλογη με αυτή του σκυλιού του Παβλόφ, με την μυρωδιά να έχει άμεση σχέση με την στύση. Η πιθανή εξήγηση είναι πως η συγκεκριμένη μυρωδιά και γεύση ξυπνούσε στο υποσυνείδητο μια νοσταλγική διάθεση και μια αίσθηση σπιτικής θαλπωρής και ξεγνοιασιάς γεγονός που χαλάρωνε τους ανθρώπους και τους έκανε να σκέφτονται το σεξ.

woman.in.gr

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024