Η ιδανικότερη ίσως περίοδος για να επισκεφθεί κανείς τη Θεσσαλονίκη και να απολαύσει τις διακοπές του στην πρωτεύουσα της Βόρειας Ελλάδας είναι το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου.

Κι αυτό διότι στο εν λόγω διάστημα το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας μας υποδέχεται τους ταξιδιώτες με τρεις μεγάλες γιορτές.

Ο εορτασμός της επετείου της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης (Α’ Βαλκανικός Πόλεμος, Οκτώβριος 1912), η γιορτή του πολιούχου, Αγίου Δημητρίου, και οι εορταστικές εκδηλώσεις (στρατιωτική παρέλαση κ.ά.) για την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου δίνουν, ασφαλώς, ξεχωριστό χρώμα στην πόλη.

Στις επίσημες αυτές εκδηλώσεις παρευρίσκονται τα μέλη της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, αλλά και πλήθος κατοίκων της Θεσσαλονίκης και εκδρομέων.

Πόλη με μακρά ιστορική διαδρομή και ιδιότυπη πολιτισμική ταυτότητα, η Θεσσαλονίκη συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το ταξίδι στον πολιτισμό με το ταξίδι στην ψυχαγωγία και τις γεύσεις.

Μνημεία ιδιαίτερης καλλιτεχνικής και αισθητικής αξίας, μουσεία εξαιρετικού ενδιαφέροντος και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις προσελκύουν τους λάτρεις του ωραίου και του παραδοσιακού, ενώ η φημισμένη αγορά της πόλης, η έντονη νυχτερινή ζωή και η θεσσαλονικιώτικη κουζίνα με τα ξεχωριστά αρώματα και τις υπέροχες γεύσεις αφήνουν άριστες εντυπώσεις στους πολυπληθείς επισκέπτες.

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για τη Θεσσαλονίκη (διαμονή, αξιοθέατα, μουσεία κ.ά.).

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr