Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι γιατροί του Αιγινήτειου Νοσοκομείου

Σε επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι γιατροί του Αιγινήτειου Νοσοκομείου

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, οι ειδικευόμενοι γιατροί του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, εάν δεν τους καταβληθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες τους, προκαλώντας προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, οι ειδικευόμενοι γιατροί του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, εάν δεν τους καταβληθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες τους, προκαλώντας προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου έχουν ήδη αποστείλει σχετική επιστολή προς τη διοίκηση του νοσοκομείου (η οποία κοινοποιήθηκε επίσης στον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη και τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα) ενημερώνοντας ότι παραμένουν απλήρωτοι για τις δεδουλευμένες εφημερίες από τον Ιούνιο του 2013 και έπειτα, ενώ ταυτόχρονα η αποζημίωση των εφημεριών για το εξάμηνο Δεκεμβρίου 2012 – Μαΐου 2013 τους κατεβλήθη περικεκομμένη.

Στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο εργάζονται65 ειδικευόμενοι γιατροί (36 στην Ψυχιατρική Κλινική, 25 στη Νευρολογική και 4 στη Βιοπαθολογική). Σύμφωνα με το πρόγραμμα εφημεριών μέχρι και τον περασμένο Ιούλιο, εφημέρευαν καθημερινά 5 ειδικευόμενοι Ψυχιατρικής και 1 ειδικευόμενος Βιοπαθολογίας, 2 ειδικευόμενοι Νευρολογίας κάθε ημέρα μη γενικής εφημερίας και 4 ειδικευόμενοι Νευρολογίας κάθε ημέρα γενικής εφημερίας (κάθε τέσσερις ημέρες), δηλαδή 8,5 ειδικευόμενοι γιατροί καθημερινά.

Για το εξάμηνο όμως Δεκεμβρίου 2012 – Μαΐου 2013, από την Διεύθυνση Οικονομικού του νοσοκομείου υπεβλήθησαν προς πληρωμή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα δικαιολογητικά των εφημεριών των ειδικευομένων γιατρών, όπως ακριβώς πραγματοποιήθηκαν, δηλαδή υπερβαίνοντας την προϋπολογισθείσα πίστωση. Η αποζημίωση των ανωτέρω εφημεριών δόθηκε περικεκομμένη κατά το υπερβάλλον της προϋπολογισθείσας πίστωσης ποσό, δημιουργώντας συνεπώς οφειλόμενα ποσά για κάθε ειδικευόμενο γιατρό.

Η Διεύθυνση Οικονομικού του Αιγινητείου με το έγγραφο της υπέβαλε προς πληρωμή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα δικαιολογητικά εφημεριών για τον μήνα Ιούνιο 2013, αλλά το δεύτερο επικαλέστηκε αδυναμία εκκαθάρισης και μερικής ενταλματοποίησης της δαπάνης, ζητώντας εκ νέου υποβολή δικαιολογητικών εφημεριών εντός της προϋπολογισθείσας πίστωσης.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Οικονομικού του Νοσοκομείου είχε ζητήσει με έγγραφό της, από την Εφορεία και τις Διευθύνσεις των Κλινικών του Αιγινητείου να τροποποιήσει τις καταστάσεις με τα δικαιολογητικά εφημεριών για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2013, δηλαδή να υποβάλλει δικαιολογητικά με λιγότερες εφημερίες από αυτές που πραγματοποιήθηκαν ούτως ώστε να μην υπερβαίνουν την προϋπολογισθείσα πίστωση.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί του Αιγινητείου βρίσκονται προβαίνουν σε νόμιμη επίσχεση εργασίας, από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και μέχρι την επίλυση του θέματος. Ωστόσο, επειδή οι γιατροί αυτοί είχαν συμπεριληφθεί στο κατατεθειμένο πρόγραμμα εφημεριών αναμένεται να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στις κλινικές του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να πρέπει να καλύπτει τις εφημερίες μόνο το υπόλοιπο υπάρχον προσωπικό.

health.in.gr

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024