Από ποιο ζαχαροπλαστείο προμηθευόταν τα γλυκά της η Μαρία Κάλλας και η Γκρέις Κέλλυ; Υπάρχουν σήμερα «μπακαλόγατοι» και παντοπωλεία; Από πού ψώνιζε τις ελιές για τη σαλάτα του ο Θανάσης Βέγγος; Απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα δώσουν οι Atenistas που διοργανώνουν την Κυριακή έναν ανοιχτό γαστρονομικό περίπατο και καλούν τους Αθηναίους να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της πόλης και των ανθρώπων της.

Από ποιο ζαχαροπλαστείο προμηθευόταν τα γλυκά της η Μαρία Κάλλας και η Γκρέις Κέλλυ; Υπάρχουν σήμερα «μπακαλόγατοι» και παντοπωλεία; Από πού ψώνιζε τις ελιές για τη σαλάτα του ο Θανάσης Βέγγος;

Απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα δώσουν οι Atenistas που διοργανώνουν την Κυριακή έναν ανοιχτό περίπατο και καλούν τους Αθηναίους να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της πόλης και των ανθρώπων της.

Ο περίπατος αυτός  είναι γαστρονομικός και αφορά σε νέα και παλιά καταστήματα (παντοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ταβέρνες και μαγαζιά με εξειδικευμένες γεύσεις) που λειτουργούν στην καρδιά της πόλης.

Σκοπός του OpenWalkAthens είναι η ανάδειξη των καταστημάτων αυτών και η ενημέρωση των Αθηναίων για την ιστορικότητα γειτονιών του κέντρου.

Πώς γίνεται; Παίρνεις τον χάρτη από το σημείο εκκίνησης και περιηγείσαι από τις 11.00 ως τις 16.00 στα 21 μαγαζιά που θα είναι ανοικτά ειδικά για την περίσταση.

Σημείο εκκίνησης: Σημείο 1: Αριστοκρατικόν, Βουλής 7, Σύνταγμα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr