Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαγιόρκα, το μαργαριτάρι της Μεσογείου!

Μαγιόρκα, το μαργαριτάρι της Μεσογείου!

Tο 1950 προσγειώθηκε το πρώτο charter στη Μαγιόρκα. Έκτοτε το νησί αυτό του συμπλέγματος των Βαλεαρίδων νήσων έγινε ένας από τους must προορισμούς της Μεσογείου, προσελκύοντας μέχρι και σήμερα μαζικό τουρισμό. Η Μαγιόρκα δεν αποτελεί τυχαία, άλλωστε, ένα “standard” σταθμό στις κρουαζιέρες που πραγματοποιούνται στη Δυτική Μεσόγειο. Πρόκειται για ένα νησί με μακρά ιστορία και […]

Tο 1950 προσγειώθηκε το πρώτο charter στη Μαγιόρκα. Έκτοτε το νησί αυτό του συμπλέγματος των Βαλεαρίδων νήσων έγινε ένας από τους must προορισμούς της Μεσογείου, προσελκύοντας μέχρι και σήμερα μαζικό τουρισμό. Η Μαγιόρκα δεν αποτελεί τυχαία, άλλωστε, ένα “standard” σταθμό στις κρουαζιέρες που πραγματοποιούνται στη Δυτική Μεσόγειο.

Πρόκειται για ένα νησί με μακρά ιστορία και φυσικό πλούτο – το μεγαλύτερο του συμπλέγματος των Βαλεαρίδων. Η πρωτεύουσά του, Palma de Mallorca, μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη τα πάντα.

Ο επιβλητικός (κατασκευασμένος από αμμόλιθο) καθεδρικός ναός της, ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο, αποτελεί το σήμα κατατεθέν της, όπως επίσης και οι δενδροφυτεμένες λεωφόροι της, στις οποίες κυριαρχούν οι φοίνικες.

Το πρώην βασιλικό παλάτι και το Καστέλλ δε Μπαλβέ (Castell de Bellver), το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο αξιόλογα κάστρα της Ευρώπης, είναι δύο ακόμη από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της μεσαιωνικής Παλαιάς Πόλης. Τόσο στο κέντρο της πρωτεύουσας, και συγκεκριμένα στη γειτονιά που εκτείνεται από την Plaça de la Reina μέχρι και το λιμάνι, όσο και στη συνοικία Es Molinar θα βρείτε εστιατόρια και μπαράκια να σας περιμένουν και να σφύζουν από ζωή όλες τις ώρες της ημέρας!

Αν η στάση σας στο λιμάνι αυτό σας το επιτρέψει, επιβάλλεται μια ημερήσια εκδρομή στο Soller με τη διάσημη κοιλάδα από πορτοκαλεώνες και φυσικά μια δοκιμή ενός φρέσκου χυμού πορτοκαλιού, στην καρδιά του, στην κεντρική Plaça de la Cοnstitució!

Μην παραλείψετε ακόμη να επισκεφθείτε την περίφημη Valldemossa, την ψηλότερη και μια από τις ομορφότερες πόλεις του νησιού. Επιπλέον, αν πραγματικά θέλετε να γνωρίσετε τη Μαγιόρκα, πρέπει να επισκεφθείτε την ενδοχώρα της, Es Pla, όπου και θα συναντήσετε χωριά που ανθίστανται ακόμη στον τουρισμό. Bόρεια, κάτω από την οροσειρά Serra de Tramuntana, πετρόχτιστα χωριά σε καταπράσινες πλαγιές συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό, το πιο παραδοσιακό και αυθεντικό ίσως του νησιού.

*Για κρουαζιέρες που συμπεριλαμβάνουν το νησί της Μαγιόρκα στο πρόγραμμά τους, αλλά και για τις υπόλοιπες προτάσεις του CEO, κυρίου Γεωργίου Δασκαλάκη, και της ομάδας του Travel Plan επισκεφθείτε το www.travelplan.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024