Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δικογραφία 3.000 σελίδων για τις Σκουριές

Δικογραφία 3.000 σελίδων για τις Σκουριές

Βαριές κατηγορίες περιλαμβάνει η δικογραφία των 3.000 σελίδων που ολοκληρώνεται από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης για υποθέσεις που σχετίζονται με επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή των Σκουριών στη Χαλκιδική. Κατά τις πληροφορίες, η δικογραφία περιλαμβάνει λίστα υπόπτων, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι κάτοικοι της Ιερισσού. Για ποινικοποίηση του αγώνα τους εναντίον της Ελληνικός Χρυσός κάνουν λόγο οι κάτοικοι.

Βαριές κατηγορίες περιλαμβάνει η δικογραφία των 3.000 σελίδων που ολοκληρώνεται από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης για υποθέσεις που σχετίζονται με επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή των Σκουριών στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, εμπρησμοί, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένες φθορές.

Πρόκειται για ξεχωριστή δικογραφία από εκείνη για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, η δικογραφία περιλαμβάνει λίστα 28 υπόπτων, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι κάτοικοι της Ιερισσού.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ποινικοποίηση του αγώνα τους εναντίον της Ελληνικός Χρυσός.

Μέσω συνηγόρων τους, αναφέρουν ότι καμία από τις κατηγορίες δεν ευσταθεί και πως οι απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες τους που έχουν καταγραφεί από το Μάιο δεν προσφέρουν κάτι.

«Πρόκειται για μια δικογραφία τραβηγμένη από τα μαλλιά. Μια ολόκληρη κοινωνία κρίνεται επειδή διατηρεί το δικαίωμα της αντίδρασης» δηλώνουν στα Νέα.

Εισαγγελέας για την διαρροή της «Ελληνικός Χρυσός»

Την ίδια ώρα, διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση για τη διαρροή φορτίου της Ελληνικός Χρυσός στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με εισαγγελική παραγγελία.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο υποβάθμισης του περιβάλλοντος και τυχόν άλλα αδικήματα, μετά τις αποκαλύψεις για διαρροή επικίνδυνου υλικού από κοντέινερ της εταιρίας στις 5 Οκτωβρίου κατά την εκφόρτωση πλοίου στο λιμάνι. Την υπόθεση ανάδειξαν με συνέντευξη Τύπου στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες για άλλο περιστατικό διαρροών επικίνδυνων φορτίων από ένα χαλασμένο φορτηγό στη Ρεντίνα το Σεπτέμβριο. Και για το περιστατικό αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024