Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ματαιοδοξία «έκαψε» καταζητούμενο σομαλό πειρατή

Η ματαιοδοξία «έκαψε» καταζητούμενο σομαλό πειρατή

Η ταινία Argo με πρωταγωνιστή τον Μπεν Αφλεκ φαίνεται ότι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τις βελγικές αρχές στην προσπάθειά τους να πιάσουν έναν από τους πλέον καταζητούμενους σομαλούς πειρατές: κατάφεραν να τον πείσουν ότι γυρίζουν ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, προκειμένου να τον παρασύρουν στις Βρυξέλλες...

Η ταινία Argo με πρωταγωνιστή τον Μπεν Αφλεκ φαίνεται ότι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τις βελγικές αρχές στην προσπάθειά τους να πιάσουν έναν από τους πλέον καταζητούμενους σομαλούς πειρατές.

Όπως γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais, χρειάστηκαν μήνες προετοιμασίας από πλευράς των Βέλγων για να καταφέρουν να κάνουν τον Μοχάμεντ Αμπντί Χασάν να πιστέψει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη ζωή του σε τέτοιο βαθμό, ώστε να γυριστεί ντοκιμαντέρ.

Ο Χασάν ήταν καταζητούμενος για την απαγωγή σκάφους με βελγικό πλήρωμα, όμως συγκέντρωνε και το ενδιαφέρον των ισπανικών Αρχών για παρόμοια υπόθεση απαγωγής.

Ο ίδιος ο σομαλός είχε ανακοινώσει δημόσια πριν από λίγο καιρό ότι εγκαταλείπει την πειρατεία. «Εγώ και οι σύντροφοί μου περάσαμε πολλά χρόνια σε αυτή τη βρώμικη δουλειά που μας χάρισε και πίκρες και τώρα αποφασίσαμε να την εγκαταλείψουμε» είχε δηλώσει, παροτρύνοντας όμως άλλους σομαλούς να συνεχίσουν το «έργο» του.

Οι βέλγοι κατάφεραν να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τον Χασάν και έναν από τους βασικότερους συνεργάτες του σε σχέση με το ντοκιμαντέρ που θα γυριζόταν.

Τελικά, πείστηκε -λόγω και της ματαιοδοξίας του- ότι στο Βέλγιο τον περιμένει μια νέα καριέρα. Και όταν πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, συνελήφθη.

* Στην ταινία Argo, o Μπεν Αφλεκ παίζει το ρόλο ενός πράκτορα της CIA, την περίοδο της κρίσης στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν με την εισβολή (4 Νοεμβρίου 1979) ισλαμιστών φοιτητών στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη και την ομηρεία 52 ατόμων.

Ορισμένοι κατάφεραν να φυγαδευτούν στην κατοικία του καναδού πρέσβη και ο Αφλεκ αναλαμβάνει μια τολμηρή αποστολή: να δείξει ότι γυρίζει ταινία και να βγάλει τους διπλωμάτες από τη χώρα ως μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024