Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χάος στην κηδεία του ναζιστή εγκληματία πολέμου Έριχ Πρίμπκε στην Ιταλία

Χάος στην κηδεία του ναζιστή εγκληματία πολέμου Έριχ Πρίμπκε στην Ιταλία

«Δολοφόνε», «δήμιε», «είμαστε όλοι αντιφασίστες» φώναζαν πλήθη Ιταλών καθώς κατέφθανε το φέρετρο του ναζιστή εγκληματία πολέμου Έριχ Πρίμπκε σε εκκλησία του σχισματικού υπερσυντηρητικού τάγματος των λεφεβριανών στο χωριό Αλμπάνο 30 χλμ έξω από τη Ρώμη -το οποίο και προσφέρθηκε να πραγματοποιήσει την επικήδεια τελετή που αρνήθηκε η Καθολική Εκκλησία. Πολλοί χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές το όχημα που μετέφερε το φέρετρο, ενώ την ίδια στιγμή την εμφάνισή τους έκαναν και νεοναζί...

«Δολοφόνε», «δήμιε», «είμαστε όλοι αντιφασίστες» φώναζαν πλήθη Ιταλών καθώς κατέφθανε το φέρετρο του ναζιστή εγκληματία πολέμου Έριχ Πρίμπκε σε εκκλησία του σχισματικού υπερσυντηρητικού τάγματος των λεφεβριανών στο χωριό Αλμπάνο 30 χλμ έξω από τη Ρώμη -το οποίο και προσφέρθηκε να πραγματοποιήσει την επικήδεια τελετή που αρνήθηκε η Καθολική Εκκλησία.

Εξοργισμένοι πολίτες χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές το όχημα που μετέφερε το φέρετρο με τη σορό του Έριχ Πρίμπκε καθώς περνούσε την είσοδο του ινστιτούτου του καθολικού τάγματος, το οποίο αντιτίθεται στην προσέγγιση τους Βατικανού με τους Εβραίους. Εν μέσω της έντασης μία γυναίκα λιποθύμησε.

Την εμφάνισή τους όμως έκαναν και νεοναζί, οι οποίοι δεν ήλθαν σε επαφή με τους συγκεντρωθέντες κατοίκους του Αλμπάνο καθώς οι δυνάμεις της αστυνομίας λειτούργησαν ως «διαχωριστικό τείχος».

Αφότου έγινε γνωστό πως το υπερσυντηρητικό τάγμα προτίθεται να τελέσει την κηδεία, ο δήμαρχος του Αλμπάνο παρενέβη εκδίδοντας εντολή επιχειρώντας να απαγορεύσει την άφιξη του φερέτρου, όμως ο νομάρχης της περιοχής τον παρέκαμψε και έδωσε τελικά την απαιτούμενη έγκριση.

Ο δήμαρχος του Αλμπάνο ανακοίνωσε παρόλα αυτά ότι μετά την κηδεία η σορός του Πρίμπκε θα μεταφερθεί ξανά στην Ρώμη για να αποτεφρωθεί.

Η εβραϊκή κοινότητα της Ρώμης, η Ένωση των Παρτιζάνων που πολέμησαν εναντίον του φασισμού (Anpi) και η ιταλική αριστερά είχαν ταχθεί επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες εναντίον της τέλεσης της κηδείας και της ταφής του πρώην αξιωματικού των SS στην Ιταλία.

Ο Πρίμπκε είχε καταδικαστεί για ένα από τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου στην Ιστορία της Ιταλίας, την εκτέλεση 335 Ιταλών αμάχων, ανδρών, γυναικών και παιδιών, λίγο έξω από την ιταλική πρωτεύουσα την άνοιξη του 1944. Του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Παρέμεινε μέχρι τέλους αμετανόητος για την συμμετοχή του στη σφαγή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024