Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποβαθμίζει το ΥΠΕΞ δημοσιοποίηση εγγράφων από τους Anonymous

Υποβαθμίζει το ΥΠΕΞ δημοσιοποίηση εγγράφων από τους Anonymous

«Υλικό, το οποίο, κατά κανόνα, ανταλλάσσεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων και πολλών δελτίων Γραφείων Τύπου» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από τη χακτιβιστική οργάνωση των Anonymous, στα πλαίσια μίας «επιχείρησης» που ονομάζουν #OpGoldenDawn.

«Υλικό, το οποίο, κατά κανόνα, ανταλλάσσεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων και πολλών δελτίων Γραφείων Τύπου» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από τηχακτιβιστική οργάνωση των Anonymous, στα πλαίσια μίας «επιχείρησης» που ονομάζουν #OpGoldenDawn.

Πρόκειται για πλήθος εγγράφων (3.700 αναφέρει η σχετική ανάρτηση) τα οποία οι Anonymous ισχυρίζονται ότι προέρχονται από την Α3 Διεύθυνση Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ελλάδα και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας την εξής ανακοίνωση:

«Σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, διαδικτυακή ανάρτηση ανακοίνωσε την επιτυχή παραβίαση από την ομάδα ακτιβιστών «Anonymous» του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών. Διενεργείται έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες και την έκταση της παραβίασης, ενώ διαπιστώνεται ότι αφορά υλικό, το οποίο, κατά κανόνα, ανταλλάσσεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων και πολλών δελτίων Γραφείων Τύπου.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024