Iσχυρές βροχές και πτώση θερμοκρασίας από την Τετάρτη
Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο, Τετάρτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνεχιστούν και την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες.
Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο, Τετάρτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνεχιστούν και την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, από το πρωί της Τετάρτης, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά.
Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενίσουν και θα μεταφερθούν σταδιακά μέχρι το βράδυ στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.
Για την Πέμπτη, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν έως το απόγευμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, οι οποίοι θα επικρατήσουν αρχικά στα δυτικά και βόρεια και έως το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, παίρνοντας μέτρα αυτοπροστασίας.
Ειδικότερα, να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμόδιων φορέων, να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου, μακριά από δέντρα. Επίσης, να μείνουν μέσα στο αυτοκίνητο, με τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
Τέλος, να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, ακόμα και αρκετές ώρες μετά την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς και να απέχουν από δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σνα Ντιέγκο: Βίντεο με 17χρονο που πήδηξε από γκρεμό έσκασε σε βράχο και κατέληξε στη θάλασσα [σκληρές εικόνες]
- «Με αυτό σκότωσα τον Βίκτορ Χάρα»: Πώς ένα έγκλημα της χούντας του Πινοσέτ στοίχειωσε τη Χιλή για μισό αιώνα
- Η ύβρις του Κρίστοφερ Νόλαν
- Σκύλος και υψηλές θερμοκρασίες: 6+1 ερωτήσεις και οι «καυτές» απαντήσεις τους που οφείλετε να γνωρίζετε
- Οι πρώτες 24 ώρες του Αντετοκούνμπο στο Μαϊάμι: Η φωτογραφία στο άγαλμα του Γουέιντ και οι συναντήσεις με Σπόελστρα, Ράιλι (vid)
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος ΙΑ’)
- Οι πυρκαγιές στην Ευρώπη μπορεί να διαρκέσουν εβδομάδες – Αγώνας δρόμου πριν τον νέο καύσωνα
- Ο αγώνας εναντίον του AIDS διατρέχει σοβαρό κίνδυνο – Οι χρηματοδοτήσεις μειώθηκαν κατά το ένα πέμπτο πέρσι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/kristijan-arsov-viAo6P8yqHI-unsplash-1-315x220.jpg)








![Σνα Ντιέγκο: Βίντεο με 17χρονο που πήδηξε από γκρεμό έσκασε σε βράχο και κατέληξε στη θάλασσα [σκληρές εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-429-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442