Νικητής στις κάλπες για το γαλλικό καντόνι Μπρινιόλ αναδείχθηκε το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, με τον υποψήφιο του κόμματος Λορέν Λοπέ να επικρατεί στον δεύτερο γύρο έναντι του υποψηφίου του κεντροδεξιού UMP. Η ενδιάμεση μάχη για το καντόνι έρχεται πριν τις εκλογές για τις περιφέρειες τον επόμενο χρόνο (αλλά και τις ευρωεκλογές) και μπορεί να αποδειχθεί οιωνός ενίσχυσης του σχηματισμού στη γαλλική επικράτεια.

Νικητής στις κάλπες για το γαλλικό καντόνι Μπρινιόλ αναδείχθηκε το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, με τον υποψήφιο του κόμματος Λορέν Λοπέ να επικρατεί στον δεύτερο γύρο έναντι του υποψηφίου του κεντροδεξιού UMP.

Η ενδιάμεση μάχη για το καντόνι έρχεται πριν τις εκλογές για τις περιφέρειες τον επόμενο χρόνο (αλλά και τις ευρωεκλογές) και μπορεί να αποδειχθεί οιωνός ενίσχυσης του σχηματισμού στη γαλλική επικράτεια.

Ο Λοπέ αναδείχθηκε στο δεύτερο γύρο νικητής με 53,9% έναντι της ανθυποψήφιάς του, Κατρίν Ντελζέρ, η οποία συγκέντρωσε 46,1%.

Η Ντελζέρ ήταν η υποψήφια του κεντροδεξιού UMP. Στον πρώτο γύρο, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Φρανσουά Ολάντ δεν είχε κατεβάσει υποψήφιο, και είχε στηρίξει τον κομμουνιστή υποψήφιο.

Μετά τον αποκλεισμό του πρώτου υποψηφίου, το Σοσιαλιστικό Κόμμα αναγκάστηκε να στηρίξει την υποψήφια του UMP, αλλά ούτε αυτό δεν ήταν αρκετό για την Ντελζέρ.

Το Εθνικό Μέτωπο πάντοτε βασιζόταν σε ψήφους διαμαρτυρίας, αλλά η δεξιά και ακροδεξιά του «δεξαμενή» φαίνεται να εμπλουτίζεται με δυσαρεστημένους ψηφοφόρους τόσο του κεντροδεξιού UMP όσο και των Σοσιαλιστών, όπως σημειώνει το Reuters.

Επικεντρώνοντας τη ρητορική του κόμματος γύρω από την εγκληματικότητα και τους μετανάστες, η στρατηγική της Λεπέν έχει επίσης καταφέρει σε κάποιο βαθμό να κεφαλαιοποιήσει την απογοήτευση των ψηφοφόρων των Σοσιαλιστών και το ρήγμα στο UMP που είχε ξεκινήσει με την απώλεια του μεγάρου των Ηλυσίων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr